Mesajı Okuyun
Old 15-07-2008, 12:21   #2
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan kevser06
İşverenin işyerinde işe bildirimsiz gelmeme işçiler arasında gelenek haline gelmeye başlamış ve bundan dolayı işveren çok sıkıntı çekmekteymiş. İşçiler işten ayrılmak istemekteler ve ihbar tazminatlarını ödememek için bildirimsiz olarak işe gelmiyorlarmış. Bu durumda işveren işçilere karşı nasıl bir yasal yol takip edebilir? teşekkürler

Başarı şansı %100 olmamakla birlikte, bence yapılabilecek tek şey;
İşçinin işyerine kendi iradesiyle gelmemesinin "istifa" olarak nitelendirileceğini belirterek işçilere ihtar vermek. İşe gelmediklerinde de ihbar tazminatı alacağı için takip yapmaktır.


Alıntı:
<H4>T.C.
Alıntı:

YARGITAY

9. HUKUK DAİRESİ

E. 1995/24043

K. 1995/33191

T. 31.10.1995

• İŞÇİNİN SÖZLEŞMEYİ FESHİ ( Tartışma Sonucu Şefi Tarafından Dövülen ve Bir Süre Dinlenmesi Önerilen İşçinin İş Başı Yapmaması )

• İHBAR VE KIDEM TAZMİNATI ( İşçiye Yapılan Çağrılara Rağmen Gelmemesi Üzerine Feshin İşçi Tarafından Yapıldığının Kabulü )

• İŞYERİNDE TUTULAN TUTANAKLAR ( Sözleşmenin İşçi Tarafından Feshedilmesi )

1475/m.13,14

ÖZET : İşyerinde tutulan tutanaklar ve işçiye işbaşı yapması için gönderilen telgraf karşısında iş akdinin işverence haksız olarak feshedildiğini kanıtlayamayan işçi, iş akdini kendisi feshetmiş sayılacağından, ihbar ve kıdem tazminatına hak kazanmaz
</H4>