Mesajı Okuyun
Old 23-06-2008, 12:59   #1
Cem Eroğlu

 
Varsayılan AB Hukuk Eğitimi Ve AB Proje Deneyimi Paylaşımı

Türk Hukuk Enstitüsü tarafından, genç işsizlere yönelik olarak bir hareketlilik projesi hazırlandı. Projemiz ile belirtilen hedefler şunlardı:
-Tüm Avrupa için ortak bir hukuk eğitimi platformunun oluşturulması için gerekli altyapı ihtiyaçlarını tespit etmek ve her iki ülkenin deneyimlerini birleştirerek çözüm önerileri getirmek.
-Avrupa düzeyinde hazırlanmış projelerinin hazırlanma ve uygulanma süreçlerini inceleyerek edinilen deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak.
-Bireylerin AB hukuku ve proje hazırlama alanlarında bilgi birikimini, AB üyesi ülkelerde bu konulardaki eğitim ve uygulamaları yerinde inceleyerek, artırmak. Böylelikle yaşam boyu öğrenim stratejisi çerçevesinde yararlanıcıların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak.
Projemiz kapsamında belirttiğimiz hedeflere yönelik olarak yoğun bir eğitim ve staj programı uygulandı ve bu sayede her katılımcının AB hukuku, sorunları, muhtemel çözüm önerileri; AB projeleri, hazırlanma ve uygulanma süreçleri konularında karşılıklı tartışmalar ve seminerler metodu ile bilgi,birikim ve tecrübesi artmıştır. Zaten bu durumu yararlanıcılar da raporları ve sözlü ifadeleri ile bize belirtmiştir. Bu bakımdan proje uygulamamızda hedeflerimizin tamamına ulaştık diyebiliriz.

Yerleştirme faaliyeti ile yararlanıcılara bir aylık AB Hukuku ve sorunları konusunda ve bir aylık da AB Projeleri hazırlanma ve uygulama süreçleri konusunda bilgi verilmiştir. Yapılan toplantılarla yararlanıcılara konu ile alakalı olarak uzmanlaşmış olan ev sahibi kuruluş yetkilileri salt bilgi aktarmakla kalmamış örnek olaylar ve daha önce dahil oldukları projelerin hazırlanma ve yürütülmesi aşamalarında yaşanan konular hakkında da detaylı açıklamalar yaparak yararlanıcıların konu hakkında temel düzeyden de öte bir bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamıştır. öyle ki programa katılan her bir yararlanıcı hakikaten AB projeleri konusunda çalışmak istediği takdirde kendisinin ihtiyacı olan tüm ön bilgiye sahip olarak çok etkin ve verimli bir biçimde çalışabilecek düzeydedir.

Proje Yararlanıcılarının Dönüşte Yaptığı çalışmalar
1. Proje yararlanıcılarından Ruziye TALİ, Yusuf VURAL ve Uygar Lezgin KAYA Bölgesel Kalkınma Projeleri kapsamında Malatya İçin proje hazırladılar ve şu anda da yürütüyorlar. Projelerin isimleri aşağıdadır:

1. Malatya Kayısısı’nı Markalaştırma (MİŞ MİŞ) Projesi (TR/0405.02/LDI/041)
2. Marka Şehir Malatya Projesi (TR/0405.02/LDI/042)
3. Her Ev Bir Atölye Projesi
2. Türk Hukuk Enstitüsü’nün Leonardo B Tipi ( TR/06/B/F/PP/178127-Online Distance Learning Module İn European Union basıc Law Education) yürüttüğü proje kapsamında Ruziye TALİ, Uygar Lezgin KAYA ve Ali Uğur DEVELİOĞLU araştırmacı olarak çalışmaktadır. Yusuf VURAL projede öğretici olarak çalışırken Halim METİN sekreter olarak çalışmaktadır.
3. Yine proje yararlanıcılarından Hilal Lale AYHAN, Ali Uğur DEVELİOĞLU, M. Akif KöKSAL ve Halim METİN Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin CFCU/TR 0604.01/01 nolu başlığı kapsamında şuConciliation Education for Young Lawyers isminde proje hazırlamışlardır.
Proje hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki kişilere başvurabilirler:
Luis PORTILLO SANCHES: lps@albatrosdeltha.net
Yusuf VURAL: yusufvural@gmail.com

www.laweuropa.com