Konu: İş kazası
Mesajı Okuyun
Old 20-06-2008, 23:53   #2
mustafaaladag

 
Varsayılan

Üstadımöncelikle dikkat edeceğiniz en önemli husus, müvekkilinizin rusyaya nasıl götürüldüğüdür. Eğer resmi olarak yani iş kur vasıtasıyla götürülmüşse yada işveren şirket o sırada müvekkilinizi sigortalı göstermişse yada türkiyede mukim ve rusyada paravan şirket kullanmıyorsa davanın yarısı çözülmüş demektir. Zira bu durumda husumet sorununuz yok demektir.
İkinci önemli husus işverenin ikametgahı mahkemesidir. Zira dava açacağınız yer orası boşuna başka mahkemede zaman harcamayın. Rapora takmayın. Zira açtığınız iş kazasından kaynaklı tazminat davasında yapılack işlerden biri müvekkilinizin Adli tıp kurumuna sevki olacaktır. Orada duyu kaybı ortaya bilimsel olarak ortaya konacaktır.
Davalı güçlü bir şirketse manevi tazminat talebiniz yüksek olsun. yada fazlaya ilişkin haklarınızı saklı tutun ve sadece maddi tazminat davası açın. yani manevi tazminat istemeyin dosyanın fotoğrafı ortaya çıkınca manevi tazminat istemli ek dava açarsınız. Zira manevi tazminat bölünemez. bende bu hususlara ait çokça örnek var. iyi çalışmalar.