Mesajı Okuyun
Old 20-06-2008, 20:24   #43
Onur Acar

 
Varsayılan

Merhabalar,
Bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak, tartışmaya biraz< farklı açıdan bir katkı getirmeye çalışacağım. Bu konuda hükümetin,yeşil pasaport sahiplerinin sayısını azaltacağı herkesin malumu. Yakın zamanda da Avrupa standartlarında biyometrik özellikteki pasaportlar kullanıma girecek. Saygın bir meslek olmasından öte, işi gereği yurtdışına seyahat etmesi gereken bir avukatın vize için zaman ve enerji kaybetmesi gerçekten düşündürücü. Vize uygulamalarından dolayı pek çok avukatın ve de hukuki yardım bekleyen kişilerin mağdur olabildikleri de bir gerçek.
Bu noktada Baroların, avukatlara yeşil pasaprt verilmesinden ziyade, başta AB ve tüm Schengen ülkeleri olmak üzere T.C. pasaportuna vize isteyen ülkelere yönelik bir girişimde bulunarak belirli bir süre için vizesiz giriş veya vize kolaylığı sağlanması için talepte bulunabilirler. ATO vs. meslek odalarının Diplomatik Misyonlarla irtibata geçerek sağladığı kolaylıkların benzerini TBB de yapabilir.
Bunların yanında, yeşil pasaportun Yunanistan, Birleşik Krallık gibi bazı ülkelerde de vizeye tabi tutulduğunu eklemek istiyorum.
Saygılarımla,

Onur Acar