Mesajı Okuyun
Old 19-06-2008, 20:36   #1
ad-hoc

 
Varsayılan TTK 669 - 711 , Çek İptal- İstirdat- Takibin Durdurulması

Müvekkil şirket emrine keşide edilen bir çeki kaybediyor. Çek iptal davası ikame ediyoruz ve teminat karşılığında 669. maddesi uyarınca ilgili bankaya ödemeden men kararını iletiyorum. Bu arada çeki elinde bulunduran 3. kişi takas aracılığı ile çeki bir başka bankanın bir başka şubesine ibraz ediyor ve çekin arkasına yazılan şerh "711 uyarınca ödenmemiştir"( müvekkil keşideci olmamasına rağmen bu talimatı nasıl verecekse)
Çeki elinde bulunduranı bildiğim için istirdat davası ikame ediyorum. Bu arada çek hamili icra takibi yapıyor. Takibin durdurulmasını istirdat mahkemesinden talep ediyorum. Talebim 2. kez reddediliyor. İcra mahkemesine başvuruyorum, genel mahkemeler yetkilidir, inceleme alanını aşmaktadır gerekçesiyle talebimi reddediyor.
Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz, bankacılar hakkında görevi ihmalden dolayı şikayette ayrıca bulundum ( gerçi hukuki uyuşmazlıkla alakalı değil ama öyle ki ne yapacağımı bilemez oldum)fakat istirdat yargılamasını yapan mahkemeyi takibin durdurulması konusunda nasıl ikna ederim. Aksi halde kaybolan bir çek için, üstelik bir mahkeme kararı ile ödemeden men edilmiş bir çek için cebri icra tehdidi altında ödemeye zorlanmış oluyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.