Mesajı Okuyun
Old 06-06-2008, 17:17   #1
Aybüke Kağan

 
Varsayılan davadan feragat mi sulh mü ? mahkeme dışı sulhün hükmü

muris muvaazası nedeniyle tapu iptali ve tescil davasında davalı yan son iki duruşmaya kadar davayı takip etmemiş ve yazılı cevap sunmamıştır.tanık ve keşif gibi tüm işlemler tamamlandı.Dosya bir iki duruşma sonra karara çıkacak ve lehimize sonuçlanacak.

Ancak taşınmazlardan birine müşteri bulunduğu için taraflar anlaşmış ve sulh olacaklar.

İlk sorun benim vekalet ücretim.Vekalet ücretinin sorun olmayacağını varsayarak ;

İkinci sorun,,vekalet ücretini ve esasa ilişkin uzlaşmayı sağlayan bir sulh sözleşmesi hazırlamak.Taraflar bu sözleşmeyi imzalarsa mahkemeye sunmamız gerekir mi?Mahkemeye sunmayıp davadan feraagat edersek daha önce yatırdığımız nisbi peşin harcın iadesine karar verilir mi?

Davada deliller toplandığına göre feragat nedeniyle harç ikmaline karar mı verilir ve davacılardan mı tahsil edilir?Bu halde yargı harçlarını da sulhe konu etmek gerekir sanırım.

Böyle bir durumda mahkeme dışı sulhün etkisi nedir?

Hangi yöntem müvekkillerim için daha masrafsız ve benim için daha iyi olur*


Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Aslında kısaca şunu sormak istedim.

Davadan feragat mı , sulh mü ? müddeabihi yüksek olan bir dava olduğu için harç kısmına takıldım.Taraflar taaşınmazların paylaşımında anlaştılar ama harç ödemek istemiyorlar.Ben de taşınmazların devri müvekkillere yapılmadan davadan feragat etmek istemiyorum.Mahkeme huzurunda sulh en mantıklı çözüm gibi geliyor.