Mesajı Okuyun
Old 03-06-2008, 16:40   #3
Av.Nilay TOPRAK

 
Varsayılan

Sn meslektaşım,
Sizin olayınızla birebir örtüşen bi davayı,ben de takip etmekteyim.Müvekkil şirket veresiye fişleri imzalatarak,borçluya çıkan yazar kasa fişlerini veriyor ve yaptığımız ilamsız takip de ,borçlunun itirazıyla duruyor.Açtığımız itirazın iptali davasında da borçlu yazarkasa fişlerini ödeme belgesi olarak dosyaya sunuyor.Yani sizin olayınızla bire bir örtüşüyor.

Fakat ne var ki hakim,yazarkasa fişlerini ödeme belgesi olarak kabul etti,her ne kadar bahsettiğiniz Maliye bakanlığının ilgili tebliğlerini dosya içerisine sunduysam da... kaldı ki ilgili tebliğe göre de,yazarkasa fişleri,ister muhatap borcu ödesin,ister ödemesin otomatik olarak çıkmakta...

Bunun akabinde tek ispat vasıtası kalan,yemin deliline dayandım,bu sefer de borçlu yemin etmedi,ben aldığım akaryakıtın bedelini hemen ödemesem de ,10 gün sonra ödeyip ,yazarkasa fişlerini o zaman aldım şeklinde beyanda bulundu ve bunun üzerine de tarafımızn talebiyle,tanık dinletmeye muvafakat etti.

Bahsettiğimiz yazarkasa fişlerinin altındaki "nakit,kredi ve kredi kartı" ibarelerinin de bir fonksiyonunun olması gerektiği düşüncesindeyim.

Bulabildiğiniz yargıtay kararları ve dosyanızın gidişatını paylaşabilirseniz,sevinirim.İyi çalışmalar...