Mesajı Okuyun
Old 29-05-2008, 13:02   #1
TRINITY

 
Varsayılan Çocukları Tarafindan Evden Atılan Anne!

Sayın Meslektaşlarım,
Büroma gelen bir bayan ve kızı, eşinin 1 yıl önce öldüğünü, eşinden kalan ve intikal yapılmamış dairede kızıyla birlikte oturmaktayken, iki oğlu ve gelini tarafından evden atıldığını söyledi. Bir yıldır evine gitmemiş ve yazlıkta kalmış en son geçen hafta gittiğinde ise oğulları ve gelini tarafından kızıyla birlikte dövülmüş ve sokağa atılmıştır. Savcılık ve karakola başvuran anne-kız, oğulları ve gelininden şikayetçi olmuşlar ve bir daha eve gitmemişlerdir. Adli Tıptan alınan raporlar ise olayın basit yaralama olduğunu göstermektedir.
Vekalet alarak bu davayı üstlendim fakat ceza davası çok sık almadığım için bazı sorularım olacak:

1-Söz konusu ev annenin eşiyle birlikte uzun süredir yaşadığı ev olduğu ve sanıkların TCK md 154 HAKKI OLMAYAN YERE TECAVÜZ suçundan ceza almaları için sağ kalan eşin MK 194 ve 240 maddeleri gereğince tapuda aile konutu şerhi veya intifa hakkı tanınmasını istemesi gerekir mi yoksa tapu kaydı yeterli midir?

2-Oğullar işsiz oldukları için amaçları bu evi satıp yemek fakat intikal yapılmadığı için müvekkillerden habersiz bunu yapmaları imkansız. Müvekkil anne evdeki eşyalarının da satılmasından korkuyor bunun için -tespit dışında- herhangi bir yol hukuki ya da cezai anlamda var mıdır?

3-Evde oturmakta olan bekar kız için de sanıklar hakkı olmayan yere tecavüz suçundan ceza alırlar mı yoksa hukuken evde oturmak annenin hakkı olduğu için beraat mi ederler?

4-Olay, aile içinde yaşandığı ve sanıklar sabıkalı olduğu için mahalleden kimse tanıklık yapmak istememektedirler. Olayda tanık olmaması ceza almalarını engeller mi?

Saygılar...