Mesajı Okuyun
Old 24-05-2008, 14:17   #5
masimo

 
Varsayılan

BELİRSİZ SÜRELİ HİZMET AKDİ


1-İŞVERENİN ÜNVANI :

2-İŞÇİNİN

ADI-SOYADI :

BABA ADI :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ :

İKAMETGAH ADRESİ :

3-İŞİN YAPILACAĞI
İŞYERİNİN ADRESİ :

4-İŞÇİNİN YAPACAĞI İŞ :
İşçinin işi.......LTD. ŞTİ. ve bu şirketin çıkarmış olduğu her türlü gazete, dergi, broşür ile yine.....vasıtası ile adına reklam toplanan ....... dışındaki sesli, görsel ve yazılı yayın organları adına reklam toplamaktır. İşveren veya İşveren vekilinin kendisini sorumlu tutacağı diğer işleri emir ve talimatlara uygun olarak yapacaktır.

5-ÜCRET :
İşçiye topladığı reklamların karşılığında alınacak reklam bedellerinin % 25 i ödenecektir. Toplanan peşinatlar ile ilgili komisyon her ayın son günü toplu olarak ve nakit olarak ödenecektir. Vadeli yapılmış reklam anlaşmaları ile ilgili olarak işçinin toplamış bulunduğu senetler ile ilgili komisyonlar alınan vadelere göre ödenecektir. İşveren dilerse ödemeleri işçinin toplamış bulunduğu bu senetler ile de yapabilir. İşçi yaptığı reklam anlaşmalarının ödemelerinin de sağlam olmasına dikkat etmelidir. Bir reklam döneminde toplanan senet veya çeklerin ödenmeyen kısmının toplam bedeli o dönemde toplanan reklamların % 25 ini geçerse bir sonraki reklam döneminde işçinin alması gereken komisyondan bu kısım ödemeler gerçekleşinceye kadar dondurulur.

İşçinin bizzat topladığı reklamlar ile ilgili olarak ödenmeyen reklam bedelleri daha sonra işçinin komisyonundan tahsil edilir. Bizzat işveren ya da işveren vekili tarafından gönderilen müşteriler ile ilgili olarak bu kural geçerli değildir.

İşçi yapılan işin niteliği gereği işveren firmaya ..........TL. tutarında bir teminat senedi vermek zorundadır. Bu senet Yapılan iş ile ilgili olarak işçinin iyiniyet kaidelerine uymayacak ya da basiretsizlik olarak nitelendirilebilecek, işin kötü yapılması neticesinde İşverenin uğrayacağı zararı karşılamak üzere kullanılacaktır. BU yapılan anlaşmanın sona ermesi ile birlikte senet işçiye geri verilecektir.

6-HİZMET AKDİNİN
YAPILDIĞI TARİH :

7-İŞÇİNİN İŞE
BAŞLAMA TARİHİ :

SÖZLEŞMENİN
BİTİŞ TARİHİ :

8-GENEL ŞARTLAR :
İşçi,işyerinde çalışan diğer bütün işçileri uymaya mecbur oldukları çalışma şartlarına;iş disiplini ,iş emniyeti ve işçi sağlığı kurallarına ve tedbirlerine riayet ile mükelleftir.

Teknik olarak aynı gün tamamlanması gereken işler tamamlanmadan ve işveren veya işveren vekilinin onayı olmadan paydos yapamayacaktır.

Bu süre içinde işçi işverenden primleri haricinde ...........ücret alacaktır.

İşçi ,işveren veya vekilinin talebi ulusal bayram genel tatil ve hafta tatilinde çalışmayı peşin olarak kabul eder.

İşyerinde haftalık çalışma süresi kanuni çalışma süresi olup,günlük çalışma sürelerini tanzim ve değiştirme yetkisi işverene aittir.

İşçi,işyerinde uygulanmakta olan iç yönetmeliği okumuş ve kabul etmiştir.

İşçi,işyerinin,işin ve çalışma şartlarının ,düzenlenmesi,iş disiplininin korunması ile ilgili olarak çıkarılacak emir ve talimatlara uygun hareket edecektir.

İşçi işyerinin mevcut veya faaliyete geçecek diğer işyerlerinde,aynı işte veya değişik işlerde görevlendirildiği takdirde bu görevlendirmeyi peşinen kabul etmiştir.

İşçi,bu hizmet akdinde bulunan ikametgah adresinde bir değişiklik olursa,yeni ikametgah adresini değişiklikten itibaren en geç 1 hafta içinde işverene yazılı olarak bildirecektir. Bildirmediği takdirde bilinen son ikametgah adresine yapılacak tebligatı tebellüğ etmiş sayılacaktır.

9-ÖZEL ŞARTLAR :
İşçi,işveren veya vekilinin,kanunlara,tüzüklere,yönetmeliklere ve iş hayatının kurallarına uygun olarak,kendisinden isteyeceği bilgi ve belgeleri istenilen sürede vermekle mükelleftir.

İşçi,başka bir işverene ait işyerinde veya kendi nam ve hesabına,ücretli veya ücretsiz başka bir işte çalışamaz.

İşçi,işyerinde çılışırken öğrendiği işlere ait her türlü bilgileri başkalarına söylememek,iletmemek ile mükelleftir.

Bu miktarlar için sözleşme dışı birer teminat senedi alınır. İşçi yapılan işin niteliği gereği işveren firmaya ............TL. tutarında bir teminat senedi vermek zorundadır. Bu senet Yapılan iş ile ilgili olarak işçinin iyiniyet kaidelerine uymayacak ya da basiretsizlik olarak nitelendirilebilecek, işin kötü yapılması neticesinde İşverenin uğrayacağı zararı karşılamak üzere kullanılacaktır. Bu yapılan anlaşmanın sona ermesi ile birlikte senet işçiye geri verilecektir.

Bu teminatlar yayın ile ilgili suiistimaller halinde yasadan doğan sorumluluklar haricinde derhal işleme konabilir.

İş bu hizmet akdi,işveren ile işçi arasında ../../.... tarihinde tanzim edilmiş ve birlikte imza edilmiştir. İş bu hizmet akdi ile işveren yukarıdaki şartlar ve mevzuat hükümlerine uygun olarak işçiye iş vermeyi,işçi de iyi niyetle ve iş hayatının kendisinden beklediği özen kurallarına riayet ederek çalışmayı kabul etmiştir.

İŞVEREN İŞÇİ