Mesajı Okuyun
Old 23-05-2008, 19:23   #7
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avukat152
Maalesef davacının dilekçesinde sadece satış talebi var.Bugüne kadar da gerek davacı, gerekse davalılar tarafından aynen taksim istenildiğine dair herhangi bir beyanda bulunulmamış. Müvekkilim duruşmalara katılmış,ancak ne satış istiyorum demiş ne de aynen taksim. Buna rağmen, rapora aynen taksimin olabilirliği incelensin diye itiraz edilebilir mi?

Değerli meslektaşım,

Davacı talep ETMEMİŞ OLSA DAHİ; taksimi mümkün olan bir taşınmazla ilgili olarak satış kararı YASA GEREĞİ verilemez. Taksim mümkünse, satış mümkün değildir. Taksim mümkün değilse, satış gündeme gelir.

Alıntı:

TÜRK MEDENİ KANUNU
b. Paylaşma biçimi
Madde 699 - Paylaşma, malın aynen bölüşülmesi veya pazarlık ya da artırmayla satılarak bedelinin bölüşülmesi biçiminde gerçekleştirilir.

Paylaşma biçiminde uyuşma sağlanamazsa, paydaşlardan birinin istemi üzerine hakim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi halinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar verir.

Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak yoksa, açık artırmayla satışa hükmolunur.

Satışın paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi, bütün paydaşların rızasına bağlıdır.




Sayın Toprak;

Sanıyorum TMK.m.699/sondan söz ediyorsunuz

Saygılarımla...