Mesajı Okuyun
Old 18-05-2008, 11:59   #4
Kemal Yıldırım

 
Varsayılan

Alıntı:
Hukuk kavramları konusunda türkçem eksik olduğunu biliyorum. Türkiye de staj yaparsam zorlanıcak mıyım?

Sayın yersu.sev; inanın Türkçe' yi, Türkiye' de yaşayan birçok insandan daha düzgün kullanmışsınız. Gösterdiğiniz bu özen için şimdiden teşekkürler. Türkçe' yi bu kadar düzgün kullanmaya çalıştıktan sonra zoralanacağınızı düşünmüyorum. Kaldı ki, Türkiye' de kaldığınız dönemde de gelişecektir.

Deniz ticareti alanında İzmir' de de birlikte çalışabileceğiniz avukatlar bulabilirsiniz; ancak, İstanbul sizin için daha uygun gibi görünüyor.

Sayın Özge Yücel' in de belirttiği gibi Türkiye' de avukatlık yapmayı düşünüyorsanız, 6 ay adliye stajı ve 6 ay avukat yanında staj olmak üzere 1 yıllık stajınızı tamamlamak zorundasınız. Eğer sadece Türkiye' deki durum hakkında fikir sahibi olmak gibi bir amacınız varsa, bu alanda çalışan ve uzmanlaşmış bir avukatın yanında dilediğiniz süreyle çalışabilme imkanınız var. Tabi bu durum avukatın sizin yanında çalışmasını kabul etmesine bağlı. Barolara başvurarak ayrıntılı bilgileri ve bu alanda çalışan avukatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Başarılar dilerim...

Saygılarımla..