Mesajı Okuyun
Old 14-05-2008, 20:10   #2
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verildiğine göre ortada hüküm bulunmamaktadır. Hüküm bulunmadığına göre mahkum da bulunmamaktadır. Halbuki Devlet Memurları Kanunu'na göre MAHKUM OLANLAR devlet memuru olamaz. Hükmün açıklanmasının ertelenmesi halinde Devlet Memuru olunabilir kanısındayım.

Ceza Muhakemesi Kanunu
Madde 231 – (5) ............. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukukî sonuç doğurmamasını ifade eder.

Devlet Memurları Kanunu
Genel ve özel şartlar:
Madde 48 – Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.