Mesajı Okuyun
Old 13-05-2008, 15:05   #3
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
a-Anlatılanlar ışığında müvekkilim aleyhine açılan men-i müdahale ve kal davasında müvekkilimin yolun komşu arsa içerisinden geçmesinde bir kusuru olmadığı bunun tamamiyle belediyenin imar planı ile alaklı olduğunu ileri sürdük ancak binanın ruhsatsız olması ve belediyece yıkım kararı verilmesi sebebi ile bu davaya bir etkisi olurmu ?
Olmaması gerekir. Ruhsatsız inşaat ile ilgili hükümler ayrı müdahalenin meni davasının hükümleri ayrıdır. Bu davanın yanlış açıldığını, komşuya vaki bir müdahale bulunmadığı kanısındayım.
Alıntı:
b-eğer hukuk mahkemesince bir yıkıma ilişkin olarak binanın değerinin tarafımıza verilmesini talep edebilirmiyiz?
Mahkemenin böyle bir karar vereceğini sanmıyorum. Davanın reddine karar verilmelidir. Yıkımına karar verilirse yanlış olacağı gibi, bedelinin ödenmesine karar verilirse de yanlış olur.
Alıntı:
c-söz konusu davada davacı dava değeri olarak 10000ytl göstermiştir ancak arsanın değeri 3.000.000 ytl üzerine yapılan binanın arsadan bağımsız değeri 300000ytl dir yıkım istendiğine göre ve yapının ruhsatsız olması da göz önünde bulundurularak dava değeri sizce ne olmalıdır?
no: buna ilişkin yarg. içt. gönderebilirseniz sevinirim
Dava değeri davanın konusu ev olduğuna göre evin bedeli olmalıdır. Dava değeri düşük gösterildiyse siz bu hususta mahkemeden evin gerçek değeri üzerinden harç yatırılmasını isteyebileceğiniz gibi, mahkemece keşif yapılırsa bilirkişi tarafından belirlenecek değer üzerinden harcın tamamlatılmasına mahkemece de resen karar verilecektir.

Saygılarımla