Mesajı Okuyun
Old 12-05-2008, 14:29   #1
HEATHER

 
Varsayılan ruhsatsız yapıya ilişkin müdahalenin men-i ve kal davası

Sayın meslektaşlarım uzun süredir bu dosyaya yoğunlaştığımdan ve farklı kararlar okumamdan dolayı kafam biraz karıştı anlatımda bir hata olduysa şimdiden kusura bakmayın
Konu şu :müvekkilime ait arsa üzerine müvekkilim 13 yıl kadar önce rusatsız olarak bir bina inşaa etmiştir. 2003 yılında belediyenin yapmış olduğu imar planı neticesinde müvekkilimin arsası içerisinden geçen yol komşu arsa içerisinden geçmesi şeklinde değitirilmiş bunun üzerine komşu arsa sahibi yapılan imar planına ilişkin itiraz etmiş idare mah. itirazı reddetmiştir. dosya şuanda danıştaydadır. Komşu arsa sahibi aynı zamada müvekkilim aleyhine müvekkilimin yapmış olduğu bina neticesinde yolun kendi arsasının içerisinden geçmesi sebebine dayanarak müdahalenin men-i ve kal istemi ile dava açmıştır. Aynı zamanda belediyeye baskı uygulayarak binanın ruhsatsız olması sebebi ile belediyece yıkım kararı çıkartmıştır.
a-Anlatılanlar ışığında müvekkilim aleyhine açılan men-i müdahale ve kal davasında müvekkilimin yolun komşu arsa içerisinden geçmesinde bir kusuru olmadığı bunun tamamiyle belediyenin imar planı ile alaklı olduğunu ileri sürdük ancak binanın ruhsatsız olması ve belediyece yıkım kararı verilmesi sebebi ile bu davaya bir etkisi olurmu ?
b-eğer hukuk mahkemesince bir yıkıma ilişkin olarak binanın değerinin tarafımıza verilmesini talep edebilirmiyiz?
c-söz konusu davada davacı dava değeri olarak 10000ytl göstermiştir ancak arsanın değeri 3.000.000 ytl üzerine yapılan binanın arsadan bağımsız değeri 300000ytl dir yıkım istendiğine göre ve yapının ruhsatsız olması da göz önünde bulundurularak dava değeri sizce ne olmalıdır?
no: buna ilişkin yarg. içt. gönderebilirseniz sevinirim.