Mesajı Okuyun
Old 06-05-2008, 13:14   #5
Av.Ömer

 
Varsayılan

Sn. Gamze DÜLGER;
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yeni öğrendiğim bir husus var, müvekkilim sözleşmeyi imzalamamış, sadece satıcı, kefil ve şahit imzalamış. Sözleşme imzalanırken müvekkil orada bulunmadığından, şahit 'Ben alıcıya imzalatıp size bir örneğini veririm' demiş. Sorduğumda ise satıcının elinde imzaları tam olan sözleşmenin olmadığını kesin olarak söylediler, fakat müvekkil alıcının imzası eksik olan sözleşmenin bir suretinin olması ihtimalinden bahsettiler, verip vermediklerini hatırlamıyorlar.
Şimdi bu yeni gelişmeye göre bizim bono ile, Kambiyo senedine mahsus haciz yoluyla icra takibine başladığımız taktirde, borçlu satıcı elinde olma ihtimali olan müvekkil alıcının imzasından yoksun sözleşmeye dayanarak takibin iptalini talep ederse, mahkemenin tutumu nasıl olur, aleyhimize olma ihtimalinde icra inkar tazminatına hükmedilirmi ve ne kadar olabilir?
Senedin tanzim tarihi ve vadesi sözleşmede yazıyor, borçlunun (eğer varsa, elindeki)sözleşmeye dayanarak takibin iptalini talep etme ihtimaline karşılık bonoyu olaylarla alakasız üçüncü bir şahsın adıyla işleme koymamızın bize faydası olurmu?

Saygılar...