Mesajı Okuyun
Old 06-05-2008, 09:21   #1
ilksan

 
Varsayılan Sözleşme serbestisi ve dayatmacılık.

Müvekkil şirket ile karşı taraf arasında bir teknik servis sözleşmesi imzalanmış. Bu teknik servis sözleşmesi bir yıllık. Müvekkilim bu sözleşmede üzerine düşen ücret ödeme görevini süresinde ve eksiksiz yerine getirmiş. Ancak sözleşmenin bu sene yenilenmesi gerekiyor. Karşı taraf müvekkilin kabul edemeyeceği ilk sözleşmede bulunmayan yeni şartlar öne sürüyor. Asıl amaç sözleşmeyi yenilemek istememeleri, çünkü başka bir konudan dolayı müvekkil ile karşı taraf davalık olmuş durumdalar. Ancak Türkiyede bu teknik servis hizmetini verecek başka bir firma da yok. Şimdi sorum şu:
1.Sözleşme serbestisi gereğince karşı taraf yeni öne sürdüğü şartları kabul etmez isek (ki gerçekten çok ağır şartlar öne sürmüşler) ilk yapmış olduğumuz servis sözleşmesini fesh edebilir mi?
2. Fesh ettiği taktirde dava anlamında başvurabileceğimiz hukuki bir yol var mıdır?
3. Bu konu dava yolu ile çözümlenemez der iseniz. başvurabileceğimiz başka yollar var mıdır? örneğin Sanayi ve Tic. Bakanlığına şikayet veya Rekabet Kurumuna şikayet etmek gibi? Yorumlarını paylaşacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.