Mesajı Okuyun
Old 05-05-2008, 13:02   #13
uye8490

 
Varsayılan

Sayın Yacimin,
meslektaşımız Macerkez'in cümlesinden ben "hata yapmak korkusunun sizin önünüze ket vurucu bir unsur olarak dikilmesine izin vermeyin" şeklinde bir mesaj çıkardım.Çünkü ben kendim için söyleyeyim mesleğe ilk başladığımda hata yaparım korkusuyla bana ekonomik ve mesleki tecrübe getirisi olabilecek birçok işi almadım.Bunlar için yeteri kadar bilgi haznemin olmadığından değil dediğim gibi sadece anlamsız bir korku.
Ve zamanla aşılıyor.
Sayın Yönetmen mesleğin ilk yıllarında hemen hemen hepimizin yaşamış olduğu bir takım tedirginliklere sahip.
Bu tedirginliklerini biz meslektaşlarıyla paylaşması ve çözüm önerileri hakkında bizden görüş istemesi ,dediğiniz gibi tecrübesizliğin ilanı ve afişe edilmesi değil tamamen mesleki dayanışmaya duymuş olduğu inacın bir dışa vurumudur.
Bu meslektaşımıza "tecrübesizliğini ilan etme "demekle mesleki dayanışmanın yoluna acaba bir taş da biz mi döşeriz yoksa mesleki dayanışmanın önüne bir taş da biz mi koyarız.

Sayın Yönetmen,
anladığım kadarıyla mesleğe yeni başlamış olmanın stresini çok yoğun bir şekilde yaşamaktasınız.
Öncelikle yapmanız gereken "ben bu okulu bitirip bu mesleği icra etmeye hak kazandıysam bu mesleği yürütme konusunda bir potansiyel sahibiyim de" deyip işe özgüvenle başlamanızdır.Güven insanın duruşunu hal ve hareketlerini belirleyen başlıca kıstastır.
Kendinize güvenin!
Meslek alanında karşılaşmış olduğunuz sorunları meslektaşlara sorarak aşmaya çalışırken ,okumayı araştırmayı da asla ihmal etmeyin.

Müvekkil adayıyla görüşürken söylediklerini not edin iddia ettiği hukuki olayların tarihini (zamanaşımı açısından belirleyici olur çünkü tarih),bu olaylara ilişkin somut delillerini mutlaka öğrenin.Bir davada ileri sürülebilecek delillerin niteliği davanın seyri ve çoğu vakit sonucu hakkında yabana atılmayacak sinyaller verir çünkü.

Yıllar önce bir imza gününde Ataol Behramoğlu'na "şiirimi geliştirmek için neler yapabilirim " diye bir soru sormuştum.Bana söylediği tek şey "yaşayın ve okuyun okuyun okuyun" olmuştu.
Ben de okuyun okuyun okuyun diyorum.Sadece mesleğe yönelik kitaplar değil ufkunuzu genişletecek ,hukuk için olmazsa olmaz bir şart olan sorgulayıcı bakış açısınıza bir ivme kazandırabilecek her türlü eseri okuyun.

İnanın bu günler atlatılır, emek ve sabır ile...

Unutmayın "dehanın yüzde biri ilham yüzde doksan dokuzu terdir."T.Edison.