Mesajı Okuyun
Old 30-04-2008, 14:23   #55
uye8490

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.muhittinköylüoğlu


(Hacze giden avukatın mutlaka ama mutlaka güvenlik eşliğinde gitme zorunluluğunun yasaya eklenecek bir madde veya ne bileyim çıkarılacak bir yönetmelikle zorunlu hale getirilmesi gibi.)

Bir kez daha söylüyorum.Avukatın haciz mahallinde ne işi vardır.Bu görev icra memurunundur.Ama türkiyenin gerçekleri diyebilirsiniz.ve haklısınızda temel hedef ten sapmadan bir takım düzenlemeler yapılabilir.

(Bunları yazarken şunu da düşünmüyor değilim:Haciz sırasında güvenlik ilk iş olarak neden borçlu veya haciz mahallinde bulunan diğer şahısların üstlerini , haciz için gelmiş olan memur , avukat veya alacaklıya saldırma olasılığına binaen aramaz.)

İşte bu olmadı .kişi hak ve özgürlükleri yasaya aykırı olarak sınırlanamaz.ve bir yasaya dayanmadan da sınırlamaz.bugün borlunun derseniz yarın mavi gözlülerin öbürsügün kısa boyluların diğer gün eski sabıkalıların sonraki gün traş olmayanları daha sonra da suçluların avukatlarının diyerek nereye gideceği belli olmayan ve güvenlik kavramından başkaca kavramlara itibar etmeyen faşizan düşüncelerin içerisinde boğulşursunuz.Ben bir avukata yakıştıramadım.


Sayın Köylüoğlu,
bu forum bir meslektaşımızın görev başında iken öldürülmesi olayıyla ilgili duygu ve düşüncelerimizi aktarmamız için açılmış.Bir nevi taziye evi burası.Bu nedenle alıntı yaparak meslektaşların yazdıklarının eleştirilmesini ben doğru bulmuyorum.

Ama mesajımdan alıntı yaparak beni eleştirdiğiniz ve faşizan düşüncelerle boğuşma ihtimalimin olduğunu söylediğiniz için cevap yazma gereği duydum.

Haciz mahallinde icra memurunun yasadan kaynaklanan yetkisini kullanarak güvenliği devletin yasal güvenlik güçleri vasıtasıyla sağlamasından daha doğal ne olabilir.

Bunu düşünmekle ben yarın mavi gözlülerin,ertesi gün kısa boyluların,ondan sonraki gün traş olmayanların özgürlüklerinin sınırlanmasını isteyebilecek kadar hukuktan ve insan hak ve özgürlüklerinden bihaber bir avukat olarak addedilebiliyorsam...

Yazacak çok şey var daha ama bunun yerinin burası olmadığını düşünüyorum.İnsan hak ve özgürlüklerini keyfi uygulamalarla sınırlamanın,yok etmenin hukuka aykırılığını,insani değerlere aykırılığını bilebilecek kadar bir yaşamsal birikimimin olduğunu ,sizin söylediğiniz gibi faşizan düşüncelerle boğuşma olasılığının benim için asla varolmayacağını bildiğimi söylemekle yetineyim.