Mesajı Okuyun
Old 29-04-2008, 11:00   #43
kmaral

 
Varsayılan

SORUMLULUK KİMDE??
Avukatlık yolunda ilerleyen rahmetli arkadaşımızın yaptığı işleri yapmaya bir adımı kalmış bir AV.adayıyım.Öncelikle meslekte tecrübe aktarımının ne kadar önemli olduğu sonucunu çıkardım bu olaydan.Henüz mesleğe yeni başlamış ve başlamak üzere olan bizlerin tecrübe kazanabilmesi için bizden daha önce bu mesleğe başlamış Av. büyüklerimizin arkadaşlarımızın tecrübelerini samimiyetle bize aktarması ne kadar önemli şimdi daha iyi anlıyorum.Daha önce defalarca hacze gitmiş bir çok farklı insan ve durumla karşılaşmış olan AVların yanlarında çalıştırdıları veya beraber çalıştıkları yeni Av. ve satajyerlere sadece getir götürcü(!) gelip geçici işçi(!) gibi bakmaktan ziyade mesletaş ve doldurulmayı bekleyen boş bir defter gibi bakmaları gerekir.Bilgi birikim ve başlarından geçen olumsuzlukları bizlere meslektaş olduğumuzun bilinciyle aktarmaları bir zaruriyrttir.Hukuk uygulamak için aynı zamanda mevcut durumlara karşı olumsuzluklara karşı tadbir alabilmek kabiliyetide gerektiri.Buda ancak bizlere bir şahsiyet gözüyle bakacak tecrübeli Av. tarafından yapılabilir.

Bu olay bana ve eminim benim gibi arkadaşlara bir ders olmuştur.ACI bir ders içler acısı bir ders kabullenilemez bir ders ancak ne yazık ki geri dönüşü olmayan bir ders.
ALLAH RAHMET EYLESİN..Biz adaylara ve aday adaylarına lütfen tecrübelerinizi aktarın ve böyle olaylara maruz kalmamamız için kurtulma yollarını bizlere aktarın..Yarın beraber çalışacağız ve bir gün yalnız bizler olacağız sizler ayrıldığınızda...Saygılarımla..