Mesajı Okuyun
Old 29-04-2008, 08:53   #1
Pınar

 
Varsayılan AYIPLI MAL ve izlenebilecek yol

Herkese iyi çalışmalar

müvekkil şirket, sözleşme ile bir arpa ezme makinesi satın alıyor.Teslim ve makinenein kurulumu sırasında gelen ürünün ezme değil, kırmaya yönelik olduğu anlaşılıyor ve sözlü olarak şikayet dile getiriliyor. Satıcı firma da yine sözlü olarak, malın yenisini yani ezen cinsi 1 hafta içinde getireceğini söylüyor ve getirmiyor.günler süren telefon trafiğinden sonra bir ihtar çektik, malın teslimi ve paranın iadesi için. Yine sonuç yok.
1- arada sözleşme var
2-Teslim tutanağı vs.yok.malın teslim edildiği güne ve o gün sözlü ihbarın yapıldığına ilşkin tanık beyanından başkaca bişey yok
3-Sözlşemede malın teslim yeri olarak satıcı firmanın adresi görünüyor, ama mal alıcının adresine teslinm edilmiş,yetki bakımından malın teslim yerini mi esas almalıyım.
4-Kısmi fatura vardı ama o fatura iptal edilip, daha ileriki tarihli yeni bir fatura düzenlenmiş o da elimizde mevcut.
5-TTK 25/3 teki 8 günlük süre bizi bağlar mı, bağlasa da ihbar şekli için yazılılık esas mı yoksa tanıkla ıspat şansım var mı?
6-Sözleşmede ....özelliklere sahip arpa ezme makinesi şeklindeki ibarenin bana faydası olur mu, yani ayıpşı mal değil de talebe uygun olmayan, sözleşmede belirtilen mal olmadığı iddiası ile sözleşme feshi mi daha sağlıklı olur. Ama bu durumda da sözlşem feshi için süre kaçırmış durumda mıyım.
7-Tüm bunlar 1 aylık bir zaman içinde gerçekleşiyor.

Hangi yolu izlemem gerektiğini bilmiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,İyi çalışmalar.