Mesajı Okuyun
Old 28-04-2008, 22:17   #37
duyurucu1

 
Rahatsiz Sevgili meslektaşıma Tanrıdan rahmet diliyorum.

Alıntı:
Yazan Özge Yücel

İcra takiplerinde alacaklı avukatı düşman gibi görülüyorsa o zaman takipleri icra müdür ve yardımcıları yapmalıdır, madem alacağını rıza ile ödemeyen alacaklıdan devlet organları yoluyla alacak tahsil ediliyor öyleyse gerçekten devlet organları eliyle yapılsın ve avukatlar basit bir kavganın kurbanı olmasın. Avukatlar hacze gitmek zorunda kalmasın. Bu sözlerim sesli düşünerek ifade edilmiş sözlerdir, olur mu olmamalı mı bilmiyorum ama çözümü konuşmaya bir an önce başlamamız zorunludur.

Öncelikle avukat arkadaşımıza tanrıdan Rahmet diliyorum.Yakınlarına da sabır diliyorum.Olay çok acı.Çok üzücü.Ve ben çok öfkeliyim.Genç bir meslektaşımı niyazi eden sisteme çok öfkeliyim.


Ben de Sevgili Özge Yücel'in görüşlerine aynen katılıyorum.Avukatların alacaklının alacağın tahsil için haciz mahalline gitme zorunlulukları yok.

Bu görev devletin İcra Müdürlerinin omuzlarındadır.Avukat İcra dairesine gelir talebini açar.Masrafını peşin verir.Çeker gider.Bir gün sonra gelir dosyasına bakar.Ne olmuş ne haczedilmiş diye.Eğer sistem böyle işlemiyorsa bunun kabahatlisi avukat değildir.Haczi yapacak makamdır.Avukat işlemeyen bir sistemi hacze katılarak zorlamaktadır.Bir daha söylüyorum:Avukatın hacze katılması gerekmez.

Barolar işlemeyen icra daireleri sorununu da yürütme organına götürmelidirler.