Mesajı Okuyun
Old 26-04-2008, 13:15   #2
Themis99

 
Varsayılan

Sayın Konuk,
Bir boşanma davasında eşinizden maddi manevi tazminat, yoksulluk nafakası, çocuk varsa velayetin size verilmesini ve çocuğa uygun miktar iştirak nafakası bağlanmasını talep etme haklarınız bulunmaktadır.
Oturduğunuz evin size özgülenmesini de mahkemeden talep edebilirsiniz.
Şartları varsa katkı payı alacağı talep etme hakkınızda bulunmaktadır.
Ancak gerek boşanmanın gerçekleşmesi gerekse mahkemenizin bu taleplerinizi kabul edebilmesi için eşinizin kusurlu olduğunu, evlilik birliğinin sona ermesinde onun daha suçlu olduğunu ispatlamanız gerekmektedir.

''Kızlık davasından '' kastınızın ne olduğunu anlayamadım. Ancak koşulları varsa manevi tazminat talep etme hakkınız bulunmaktadır.
Bu arada Kanunun öngördüğü yaşların altında ki kişilerle birleşmeye girmek suç teşkil eder. Bu durumda kaç yaşında evlendiğiniz, evliliğiniz ne kadar süredir devam ettiği önemlidir. Bu veriler anlatımınızdan anlaşılamamakatadır.

Davanın önce kim tarafından açılmış olduğunun önemi yoktur.
Ancak eşiniz kusurlu ise ve sizde boşanma arzusunda iseniz onu beklemeden boşanma davasını sizde açabilirsiniz.
Tehditler yönüden Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulabilirsiniz. Telefon numarasını ve arama tarihlerini belirtmeniz soruşturmanın hızla sonuçlanması yönünden yararlı olacaktır.Sizi tehdit ettiğini duyan bilen kişiler varsa bunları da tanık olarak gösterebilirsiniz.
Burada verilen bilgiler tahmini olup , sorununuzla ilgili olarak yapılması gereken pek çok işlem olabilir.
Sorununuzun her aşamasında bir avukatın hukuki yardımından faydalanmanızı, mali durumunuz uygun değilse bağlı bulunduğunuz il Barosuna müracaat etmenizi öneriyoruz.
Saygılar.