Mesajı Okuyun
Old 24-04-2008, 20:51   #5
umutlaw

 
Varsayılan

Sayin Meslektaslarim,
Oncelikle arz etmem gerekir ki biz Kiracinin tarafindayiz.
Evraklarin asli henuz elime ulasti. Kira sozlesmesi 20-08-1996 tarihinde yapilmis, 3 degil iki Tahliye Taahhutnamesi duzenlenmistir. (iki ihtarname ayni yevmiye numarasiyla cikartilmis bir birinin nushasi oldugu anlasilmistir.) Garip olan durum su ki kira sozlesmesi imzalanmadan ONCE ilk Tahliye Taahhutnamesi 01-08-1996 tarihnde duzenlenmis olup kiraci evi 31-08-1997 tarihinde tahliye edecegini taahhut etmistir. Ikinci Tahliye Taahhutnamesi ise 05-08-1996 tarihinde duzenlenmis olup yine bu taahhutnamede de 31-08-1997 tarihine kadar evden cikma taahhudu verilmistir. Bundan sonra baska her hangi bir ihtarname veya taahhutname mevcut degil. Kiraci kira bedellerini duzenli odemektedir.
Kira sozlesmesinde dikkatimi ceken iki husus var:
1- X kisinin "Vekili" Y kiralayan olarak evi kiraya vermis ve sozlesmeysi imzalamis bu hususta ir iddianin ortaya cikacagini zan etmiyorum cunku kira bedellerinin tumu ev sahibi Almanyada oldugu icin Istanbuldaki bir bankanin hesabina Havale yoluyla duzenli olarak yatirilmaktadir aksi gorus var ise buyurmanizi istirham ederim.
2- Kira sozlesmesi ilk baslangicinda 10.000.000 TL lirasiyla baslamistir tabi ki bu bedel zamanla artmistir ve sozlesmede TEFE/TUFE ve her hangi baska bir ibare mevcut olmadigindan kiraci ve kiralayan aralarindaki sozlu anlasmalarla kira artisi yapmislardir nitekim son zamanda kiralayan evden ciksin soylemleri oldugu halde yine kiraci iyi niyetle kira bedelini arttirmak istiyor ancak bunu nasil arttiracagi hakkinda bilgilerinizi paylasmanizi saygiyla dilerim.