Mesajı Okuyun
Old 19-04-2008, 17:54   #15
Av. Muzaffer ERDOĞAN

 
Varsayılan Avukat her kararı temyiz etmek zorundamıdır?

Sanırım tartıştığımız konuda hala anlaşamadık.

Avukat temyizden vazgeçerse bu konuda müvekkiline bilgi vermek ve onun onayını almak zorundadır. Bu vekalet ilişkisinin zorunlu bir sonucudur. Bu avbukatlık hukukuna ya da vekalet hukukuna ilişkin bir sorundur.


Tazminat hukukunda ise farklı sorunlar vardır. Tazminat hukukunun uygulanabilmesi için kusurlu bir davranış, ortaya çıkmış bir zarar ve kusurlu davranış ile ortaya çıkan zarar arasında uygun illiyet bağının bulunması gerekir.

Avukatın temyizden vazgeçmekle/ihmal etmekle Ortaya bir zarar çıkmamış olabilir. Ama bu avukatın kusurlu olmasını ortadan kaldırmaz. Vazgeçtiğiniz hak başka bir şlahsın hakkıdır. Siz ben öyle uygun gördüm sen istemesen de senin hakkından feragat ettim diyemezsiniz.

Tazminat ise ayrı bir sorundur. Sizin temyizden feragat etmekle kendisini zarara uğrattığınızı ileri süren tarafın kusuru, zararı ve illiyet bağını kanıtlaması gerekir. Bu kanıtlanamazsa tazmin yükümlülüğü doğmaz. Ama müvekkilin onayını almaksızın temyiz etmemiş olmanın kusur olmasını da ortadan kaldırmaz.