Mesajı Okuyun
Old 18-04-2008, 16:09   #16
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

Sayın Av.Nesrin,

Tespit edebildiğimiz kadarıyla, suç örgütü tarafından bu şekilde işlenen suçlar, özellikle 2003 yılından itibaren 20-30 kadar farklı yerde ve 50-60 kadar şirket üzerinden gerçekleştirilmiştir. Kurulan şirketler limited şirkettir. Genellikle 2 ortaklı kurulduğundan hiç yoksa (ve oldukça iyimser bir tahminle) 120-150 kadar kişi kimliği kullanılmak ve binlerce kişi de karşılıksız çekle dolandırılmak suretiyle mağdur edilmiştir.

Bununla ilgili olarak ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDA 2004/6642 Soruşturma sayılı dosya mevcuttur. Burada şüphelilerin bazılarına ait fotoğraflar bulunmakta ve ancak gerçek isimleri ile kimlik bilgileri bilinmemektedir.

Kapan Operasyonu çerçevesindeki suçlarla ilgili olarak yürütülen soruşturma ise KONYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN 2007/4157 Soruşturma sayılı dosyası üzerinden yürütülmektedir.

Dosyayı incelediğimizde bu dosyanın, çetenin belli bir tarihten sonraki ve sınırlı yerdeki eylemlerini kapsadığını; ne polisin ve ne de savcılığın daha önceki ve diğer yerlerdeki eylemlerden haberdar olmadığını yine Ankara'daki dosyadan da bihaber bulunduğunu gördük. Ankara ve Konya dosyalarının şüphelileri aynı çete mensuplarıdır. Bu soruşturma dosyasında şüphelilerin bir çoğunun gerçek isimleri ve hangi sahte isimle işlem yaptıkları, dolayısıyla mağdur isimleri tespit edilmiştir.

İşin kötü tarafı Ankara Savcılığı'nda şüphelilerin sadece fotoğrafları bulunmakta ve şüphelilerin gerçek isimleri bilinmemekte olduğundan; mağdurların gayreti olmaksızın faili meçhul olan Ankara dosyası şüphelilerinin gerçek isimleriyle yargılanması ve dosyaların birleştirilmesi imkanı yoktur.

Çok muhtemeldir ki; bu şekilde başkaca bir çok dosya bulunmaktadır. Bu foruma, sitenin ve hukuk kurallarının elverdiği ölçüde bilgi ekleyerek, ısrarla gündemde tutmamın amacı da mağdurların bir vesile buradan durumu öğrenip, takip edebilmelerine imkan sağlamaktır. Umarım amacına ulaşır.

Ankara'daki soruşturma dosyası ile ilgili her türlü bilgiyi verebilirim. Konya'daki dosyada gizlilik kararı bulunduğundan imkan ölçüsünde yardımcı olabilirim.

Forumu düzenli takip imkanım yoktur. Bu konuda bilgi veya belge talebi olanların, THS aracılığıyla e-posta yoluyla bana ulaşması halinde elimden gelen her türlü yardıma hazırım.

Saygılarımla