Mesajı Okuyun
Old 15-04-2008, 18:12   #1859
Av. Hatun Olguner

 
Varsayılan

Geçen günlerde Yaren,kendisini üzen bir olayı anlatmıştı.
Üzülmekte kendi açısından haklıydı. Ama karşımıza çıkan olayları ve insanları kendi koşulları,algıları ve gerçekleri ile değerlendirmek daha esnek ve hoşgörülü,üzülen değil,anlayan olmamıza yardım eder. Adam dürüstçe tercihini açıklamış,erkek avukat ile çalışmak istemiş. Onun dünyası ve görgüsü bu ise,bırakalım öyle mutlu olsun. Toplumsal değişim,anlık ve kısa olaylara değil,uzun zamana ve zahmete bağlı zor bir süreçtir.

Yarene boşver diyorum,hiçbir olayın ve kişinin seni üzmesine izin verme.Hatta tanıdığın ve güvendiğin bir erkek meslektaşa bu vatandaşı kendin yönlendir. Kendini şanslı hissedebileceğin bir iki örnek vereyim,bu olaylara maruz kalmaktansa müvekkilinin ait olduğu dünyaya,erkek avukata yönlenmesine sevin. Daha iyi durumda sayılırsın :

5-6 yıl önce fabrika sahibi bir müvekkilim,Paris'e iş gezisine gideceğini,eşinin doğum yaptığını,birlikte gidecek bir bayan arkadaş aradığını söyleyince; ona şöyle bir fikir verdim : Annen veya kızkardeşinle git,Parisi görmüş olurlar,sürpriz yap onlara dedim. Hoşuna gitmedi tabii ve şu an müvekkilim değil.

Geçen yıl da, İngilterede yaşayan bir müvekkilim, Londraya tatile davet ederek gezinin sponsoru ben olabilirim dedi,ailesinin tümünü tanıdığım için ona da iyi bir fikir verdim : Bence elalemin Londra gezilerine sponsor olana kadar,nefesi açlıktan kokan kızkardeşine sponsor ol,mutfağı bomboş kızcağızın,sevaba gir dedim.
Bu müvekkil bir sözleşme hazırlama ücreti olarak 300 YTL istediğimde ücreti fazla bularak itiraz etmişti.Bu olaydan sonra da başka (erkek)avukata gitti,şu an müvekkilim değil.