Mesajı Okuyun
Old 12-04-2008, 07:58   #4
umutlaw

 
Varsayılan

Degerli Meslektasim,
Bildiginiz gibi her seyden once bir yabancinin Turkiye Cumhuriyeti Devleti sinirlari icerisinde is kurmasi icin 4817 sayili kanunda duzenlenen hukumlerle belirlenmis sartlara haiz olup ve yine ayni yasayla yabancilarin belli islerde calismalari yasaklan hususlarinida dikkat etmesi gerekmektedir.
Sizin muvekkilinizin belirtmis oldugunuz tarzda bir calismayi yapabilmesi icin ilk once boyle bir islemi yapabilecek sirketi Turkiyede kurma izni almasi sarttir nitekim daha sonra sirketin mahiyetinde olmaz isede belirtmis oldugunuz tarzdaki islemlerinde mutlaka BDDK ile karsi karsiya gelecegi dusuncesindeyim.
Yine bu paranin Turkiyeden Avrupa veya Amerikaya gonderildigini farz ederek konuyu yanitlamaya calisacagim: Avrupaya bu sekilde para giris ve cikislarinin yapilmasi kesinlikle yasaktir, Gerekce: Sermayesi olan kimselerin paralarini Avrupadan dunyadaki her hangi bir yerine veya Avrupaya giris ve cikislarinda 1. Para degeri 10 000 Avrodan fazla ise Gumruk Muhafizlarina belirtmek zorunlulugu mevcuttur, 2.Bu paralarin meblagi 10000 Avro dan fazla ise bunun mutlaka BANKA sifati veya PARA transfer araci olan resmi kuruluslar tarafindan gerceklestirilmesi gerekmektedir ve yine eger devletin yetkili kurumlari bundan suphe ederlerse sermayenin kaynagini yasal olarak belgelenmesi gerekmektedir. Amerika ise paralarin degeri 100 000 Dolardan fazla meblaglarin mutlaka mensalarinin belirtilmesi ve ancak izin alndiktan sonra islem yapilablmesi kosullarini sart koymaktadir.
Genel olarak resmi bir sirket buniyesinde bu tur islemlerin gerekceli ve kaynagi belli olan gelirler uzerinden hareket edilerek ve gerekli masraf ve vergilerin yasal olarak odenmesi halinde ise bir problem ile karsilasmayacaginizi da kanaaten ilave etmek isterim.
Bilgilerinize sunulur.