Mesajı Okuyun
Old 09-04-2008, 20:52   #18
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan İc.Md.Volkan Savaş
Ben size bu konuyla ilgili ufacık bi anımı anlatayım,Yüklü bir ödeme yapıyorum.Bu alacaklının anasının ak sütü gibi helal bir paradır,kaldıki bunun tahsilini yapmışız ve ödemekte görevimiz.Ödediğim paranın sadece küsüratı 185,00 ytl yapıyor ve Sayın avukatımız bu parayı masa üzerinde bırakıyor,sanki o küsürat benim hakkımmış gibi ve tepkiyle karşılanıyor.Ve iyi başlayan dialoğumuz o anda tamamen bitiyor.Ben mesleğe yeni başlayan bir İcra Müdürüyüm ve bu tavrım sayesinde belki dialoğumuz zedelendi fakat dua ediyorum bundan sonra böyle bir yaklaşımı korurum.Şubat ayında oruç tutmak kolaydır bizimkisi Ağustos altında oruç tutmak,paranın olmadığı yerde nefsi korumak kolaydır yani önemli olan mesele bol olduğu yerde sabredip,bozulmamak,orucu bozmamak.Burada hata sadece bir tarafta değil,birşeyler düzelecekse teklif edende düzeltecek,edilende.


Sayın Savaş,

Mesajınıza hayran kaldım. Öncelikle söylemeliyim ki, anlattığınız olay nedeniyle diyaloğunuz bozulan avukat, muhtemelen tavrınız karşısında içten içe size hayran kalmıştır. Ben işimi bilirim tarzında düşünmeyen meslektaşlarımızdan idiyse, çok da mahçup olmuştur. Yine aynı zamanda, o küsuratı bırakmaması halinde (!) diyaloğunuzun bozulacağından korkmuştur. Ancak iş bilen (!) bir iş bitirici ise, şubatta oruç tutmak kolay, ağustosta görüşürüz diye düşünmüş ve ağustosu beklemeye koyulmuştur.

Tüm meslek yaşamınız boyunca, dileğinize uygun bir meslek yaşamı sürdürebilmeniz, bizim de dileğimizdir. Mesleğe yeni başlayan ve iş bilmez avukatları güç durumda bırakmayan memurlarla karşılaşmak da , belki inanmayacaksınız ama, bizlerin de sevinci olmaktadır, yine aklımızdan aynı sorgulamalar ve aynı temenniler geçmektedir. Ama bu mesajdan sonra, böylesine açıkça sorgulama yapabilen bir kamu görevlisinin orucuna, 50 derece ağustosların dahi engel olamayacağına inanıyorum.

Teşekkürler!

Saygılarımızla...