Mesajı Okuyun
Old 03-04-2008, 11:12   #4
Av. Asena

 
Varsayılan

Öncelikle sayın meslektaşımızla bu konuyu görüşmenizi öneririm. Vatandaştan gelen bilgi abartılı olabileceği gibi yanlış da olabilir.

Bildiğiniz gibi, avukat ile müvekkili arasında yazılı bir sözleşmenin olmaması durumunda asgari ücret ödenmesi kurumu gündeme gelecek ancak şifahi olarak anlaşmış olabilirler. Faiz ve masraf konusunda başka şekilde konuşulmuş olabilir. Yine bildiğiniz gibi vatandaş masraf vermeden işlem yapılmasını ve özellikle konu icra takibi olduğunda hemen sonuçlanmasını istiyor. 2 hafta içinde sonuçlanmayınca da başka kişilere, belki başka avukatlara dert yanıyorlar, kendi vekilini kötüleme yoluna gidebiliyorlar.

Bu husus vatandaşın usul prosedürünü bilmemesinden kaynalanmakta tabi ki. -işin çabuk sonuçlanmaması- O nedenle en mantıklısı dosyadaki vekille görüşmenizdir. Kaldı ki tanıdığınızın elinde icra dosya numarası vardır. Müvekkiline dosya numarasını mutlaka söylemiştir. Gerek yapılanlar, tahsil edilen miktarlar, hangi zamanda ne gibi işlem yapıldığını dosyasından öğrenin, sonrasında da vekille görüşün derim. Fikrimce, en sağlıklısı budur.