Mesajı Okuyun
Old 12-03-2008, 22:51   #49
Kemal Yıldırım

 
Rahatsiz

Alıntı:
Mesleğimize Vurulan bir darbe ve tahsilat için mafyaya verin dosyaları bakın nasıl tahsil ediyorlar

Bu söylemleri bir kenara bırakırsak; tahsilat için başkaca yollar bulunsa da, alacağı tahsil edebilmek için en etkili yol bu tazyik hapsi idi. Eminim bu gerçeği herkes kabul etmekte. Borçlular bile. Öyle ki; yüzsüz bir şekilde karşınıza çıkıp "Ee! Av. Hanım/Bey hapiste yok artık şimdi ne yapacaksınız " diyebiliyorlar.

Daha önceki yazdığım mesajda genel olarak iptal kararını -elimden geldiği kadarıyla- hukuki boyutuyla değerlendirmeye çalıştım. İptal edilen maddenin Anayasa' ya aykırı olmadığını ortaya koymaya çalıştım. Orada kısaca belirtmiştim: Bir yasa yapılacağı zaman, var olan bir yasada değişiklik yapılacağı zaman, bir yasa hükmü iptal edileceği zaman, Anayasa' ya uygunluğun yanı sıra ülkenin gerçeklerine de uygun olmasının dikkate alınması gerekir.

Alacağı tahsil edebilmek için muhakkak ki birçok yol var. Örneğin araç ya da gayrimenkul haczi, satışının yapılması, bu yolla alacağınızın tahsil edilmesi. Peki gayrimenkulün ya da aracın olmadığını düşünün. Sadece menkul haczi yapabileceksiniz. Tabi borçlu kaçmadan yakalayabilirseniz. Yakaladınız ve menkul haczi yaptınız. Şimdi soruyorum. Yaptığınız işlem alacağınızı tahsil etmek için ne kadar etkili?

Borçlular artık ellerinden gelse, işimiz konusunda bizimle yarışacak kadar donanımlı durumdalar. Bunun için okumalarına gerek yok, başlarına birkaç olay gelmesi yeterli. Büroda çalıştığım dönemde özellikle icra işleriyle uğraştım. Başladığımda İcra ve İflas Hukuku kitabını bir kere bile açmamış, birtek kanun maddesi bile okumamıştım. Ama yapıyordum. Tabi ki, bir hukuçu ile normal bir vatandaşı hukuki bilgi konusunda karşılaştırmak son derece yanlış. Ancak, unutmayalım ki; bizler tahsilat yapabilmek için ne kadar yol biliyorsak, borçluların birçoğu da borçtan kurtulacakları bir o kadar yol biliyorlar.

Borçluların kurtulamayacakları nadir birkaç yoldan biri konusunda da önleri açıldı.

Saygılarımla..