Mesajı Okuyun
Old 07-03-2008, 22:49   #2
Admin

 
Varsayılan

Bu mümkün değil. Çünkü FIFA talimatlarına göre FIFA'ya (Dolayısıyla TFF'ye, dolayısıyla Türk Futbol Liglerine) kabul edilen bir kulüp olmanız için futbolla ilgili ihtilaflarınızı Tahkim Kurulu aracılığıyla çözmeyi ve konuyu yargıya taşımamayı taahhüt ediyorsunuz. Eğer bir futbol kulübü tahkim kurulu yerine idari yargı, adli yargı vs.'ye başvurursa ligden ve FIFA'dan ihraç ediliyor.

Yargıya başvurma özgürlüğünüzün elinizden alınması Hukukçu meslektaşlarımıza çok uzak gelen bir kavram, o nedenle bunun izahını hukukçulara yapmak çok kolay değil ancak teorikte izahı zor olsa dahi, pratikte böyle bir yola başvurma şansınız yok. Neticede FIFA kendi kuralları olan bir özel kulüptür ve kendi üyelerini dilediği kritere göre seçme özgürlüğüne de sahiptir. Bu nedenle siz bir futbol kulübü olarak ben tahkim kurulu kararlarını beğenmiyorum, hakkımı yargı yoluyla arayacağım derseniz, FIFA ben de seni kendi kulübüme almıyorum o zaman diyebiliyor.

Buna yapılabilecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Detaylı bilgi için FIFA talimatlarını okumanızı öneririm. Ayrıca konuyla (kısmen) ilgili makaleler de var:
http://www.kocaelibarosu.org.tr/derg...ster&makale=62
http://64.233.183.104/search?q=cache:atzpDfW8_2QJ:acikarsiv.ankara.edu.t r/fulltext/1752.pdf+futbol+tahkim+yerine+mahkeme&hl=tr&ct=cln k&cd=1&gl=tr
http://64.233.183.104/search?q=cache:kzvpPx1NxIQJ:www.ekospor.com/My-Articles/M7.pdf+futbol+tahkim+yerine+mahkeme&hl=tr&ct=clnk& cd=35&gl=tr