Mesajı Okuyun
Old 16-02-2005, 13:23   #18
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Sayın Gaydın,

Avukatlık mesleğinin özelliği bağımsızlıktır. Ancak, "memur statüsündeki avukatların bağımsız olmadığı iddiası" doğru olsa bile, memurluk yerine önerilen sözleşmeli çözümü de yanlıştır.

Hiç bir kurum serbest avukatlık büroları ile çalışmayacak; tam gün sözleşmeli avukat istihdam edecektir. ( işi bir avukatın mesaisini doldurmaya yetmeyecek çok küçük belediyeler hariç)

Memur statüsünden çıkarılacak ve sözleşmeleri kurum amirinin iki dudağı arasında olan sözleşmeli avukatların bağımlılığı çok daha fazla olacaktır. Kurum amirinin bütün isteklerine baş eğmek zorunda kalacaktır.

Sonunda sözleşmeli uygulaması hem kamu avukatları için, hem kamu kurumları için kötü sonuçlar doğuracaktır. Üstelik bu uygulamanın serbest avukatlara hiç bir yararı dokunmayacaktır.

Bu değişiklikten sadece siyasilerin yarar sağlaması umulmakta ise de, kurumun tabi olduğu mevzuatı bilmeyen, partiden gelen baskılarla işe alınmış avukatlarla çalışmak zorunda kalacak olan yöneticilerin başından bela eksik olmayacaktır.

Ben basiret ile avukat seçebilecek kamu kurumu yöneticisi düşünemiyorum. Bunca işsizlik varken, hukuku bitiren herkes avukat olabiliyorken, doğru ölçütlerle seçim yapabilecek yönetici varsa alnından öperim.

Sonuç olarak, bu değişiklikten herkes zarar görecek ve avukatlık mesleği yarar görmeyecektir.

Saygılarımla

Bir Dost