Mesajı Okuyun
Old 29-02-2008, 18:03   #1
mylassos

 
Varsayılan tehiri icra mehil ve mehilin başlangıcı

Merhaba arkadaşlar;
forumlarda tehiri icra ile ilgili pekçok başlık var ancak soruma yanıt oluşturacak bir başlık bulamadım. Her türlü katkı için şimdiden teşekkkürler...

Sorum esasen tehiri icra kararı getirilmesi için borçluya verilen mehille ilgili.
Olayımızda alacak davası sonucu verilen hüküm icraya konuluyor. Borçlu vekili aradan bir süre geçtikten sonra dosya borcunu yatırıyor ve tehiri icra kararını dosyaya sunmak için mehil alıyor.
Ancak problem de burada öncelikle alınan süre 90 gün icra müdürünün bu hususta bir yetkisi mevcut ancak uygulamada 60 günlük sürenin dışında süre verildiğine ilk kez şahit oldum.
İkinci bir problem ise bu sürenin başlangıcı bakımından çünkü mehilin başlangıcı başvuru tarihi olarak belirlenmiş; yine uygulamada mehil başlangıcı olarak "temyiz edilen dosyanın Yargıtay'a sevk tarihi"nin esas alındığına çok kez şahit oldum. Bu husus çok önemli çünkü iki tarih arasında 1,5 ay kadar bir süre var.

İcra işlemini şikayet etmeyi düşünüyorum ancak belirttiğim hususlar kanımca icra müdürünün takdirine bırakılmış. Bu konuda elinde somut veriler olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim...

tekrar teşekkürler...