Mesajı Okuyun
Old 26-02-2008, 13:44   #16
Av. Asena

 
Varsayılan

Ankara İcra Müdürlüklerinde yetki belgesi harca tabidir. Ben her seferinde baro pulu yapıştırıp vekaletname harcı ödüyorum. Ve bunu almayan bir İcra Müdürlüğü de görmedim duruşmalarda sunulan yetki belgesi için bazı hakimlerin dahi harçlandırma yaptıklarını işitmedim değil, ancak henüz başıma gelmedi.

Değinmek istediğim diğer husus da şudur; İcra Müdürlüğü'nün yaptığı şey doğrudur. Her ne kadar antetli, kaşeli, imzalı bir taleple işlem yapmak istiyorsanız da sizi tanımaları gerekir. Bir başka ifadeyle, sizi ve birlike çalıştığınız avukat arkadaşı tanırlarsa kabul edebilirler. Zira güven önemli bir konu. Borçluyu getirseniz yahut asili getirseniz bile nüfus cüzdanı, yetki belgesi vs evrak istiyorlar. Haklılar da İcra Müdürlüklerinde dünyanın iş yükü var, hele ki Ankara'da! 32 İcra Müdürlüğü var ve ben bile günde 3 İcra Müdürlüğü dolaşınca bunalıveriyorum ki onları düşünemiyorum. Dediğim gibi, güven önemli bir konu ve şikayet yolu bir çözüm değil. Kaldı ki şikayette bulunacağınız İcra Hakimliği de lehinize bir karar vermeyecektir.

İcra Müdürlüğünde çalışan arkadaşlar işi yokuşa sürmek için orada değiller. Sadece yapılması gerekeni yapıyorlar ve işin şu kısmı var ki haklılar..

Not: Konu ile alakasız ancak bahsetmeden geçemeyeceğim. Duyduğum bir dedikodu mudur bilemiyorum ama bazı avukat yanında çalışan bazı katipler dosya incelemek maksadıyla dosyaları alıyorlarmış ve içinden baro pullarını söküp kendi dosyalarına koyuyorlarmış. Şimdi güven konusunda bir daha düşünmek lazım, değil mi? Kaldı ki siz sadece talep açıyorsunuz ama ufak bir hareket nelere sebep oluyor. Siz yetki belgesi ekleyin, baro pulu yapıştırın, üzerini de çizin. Bu etkili olur