Mesajı Okuyun
Old 25-02-2008, 22:29   #12
DerinlikSarhoşu

 
Varsayılan TKHK'nun 13. maddesi

TKHK'nun 13. maddesinin 2. fıkrası:
"Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür."
TKHK'nun 13. maddesinin 3. fıkrası:
"Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur."
Bu hükümlere göre söz konusu olayda öncelikle laptabın tamiri için yetkili servise verilmesi (2. fıkra hükmüne göre), laptap servise verildiği halde ayıbının giderilmemesi halinde sık arızalanması,maldan yararlanma imkanının sürekliliğini kaybetmesi nedenleriyle(bu durumda gizli ayıp da sözkonusu olacağı için) TKHK 4. maddesine göre seçimlik hakları kullanmak söz konusu(3.fıkra hükmü) olacağı düşüncesindeyim