Mesajı Okuyun
Old 23-02-2008, 02:42   #12
Av. Muzaffer ERDOĞAN

 
Varsayılan Tahsil için Kambiyo Senedi alırken dikkat !!!

Sn Tural'ın ifade ettiği mesele çok önmelidir ve bence her koşulda kullanılmalıdır. Daha sonra kimin ne söylediğini tartışmak zorunda kalmayız.

Sn Unknownwriter'in (daha zor bir isim yomuydu?) anlattığı olayın ben 85 lerde mersin veya antalyada yaşandığını duymuştum. Benim duyduğum olayda vekaletname 15 dakika sonra gelmişti. Kuşkusuz ki vekaletname altındaki imza ile ibraname altındaki imza uyuşmamış. Yani adam gelip pazarlığı yapmış, başkası vek. çıkarmış ve devamı.

Tural'ın ifade ettiğigibi görüşme tutanağı tutmayı alışkanlık haline getirirsek bu bizi bir sürü sakıncadan koruyacaktır.

Bana sorabilirsiniz; kaç defa tuttun? 1defa

Ben de güven ilişkisine güvenerek tutanak falan tutmazdım. Tutulması gerektiğini bildiğim halde. İlk olay bir boşanma davası nedeni ile başıma geldi. Bana yaşamına ilişkin bir sürü özel şey anlattı bunlar ifade edilecek mi dedim evet dedi. (sinirlendiğim için imlam bozuldu) Daha sonra bu çok özel şeyleri açıklayamayacağını söyledi. Sen bana bunları söylemedin mi dediğimde yanıtı evet söyledim ama sen bana davayı kazanacağını söyledin oldu. Benim öyle bir ifadem yoktu.

Bir süre sonra başka bir vatandaş geldi. Kooperatife ilişkin bir dava. Genel kurulda muhalefet şerhi tutanağa geçmemiş.

^gün boyunca gelip gitti, bu üç gün boyunca zor bir dava olduğunu, koşullarını anlattım. Sen davayı aç, sorumluluk bana ait dedi. Peki dedim. Görüşme tutanağını hazırladım. Oku imzala dedim. Okudu ne gerek var dedi. Benim sözüme güven miyormusun. Ben de arkadaş davanın kazanılma ihtimalinin zayıf olduğunu anlattım. Burada yazılanlar konuştuklarımız değil mi? neden imzalamaktan kaçınıyorsun, bunlar senin sözlerin, bunlarda benim sözlerim değil mi? imzala o zaman bu bana baronun getirdiği bir zorunululuk dedim. Allem etti kallem etti ama tutanağı imzalamaz ise davayı almayacağım şeklindeki beyanım üzerine tutanağı imzaladı.

Buna söz veren tanıklar tanıklıktan vazgeçtiler. Bu da başladı; ya sen bana kazanacağını söylemiştin, dava kötüye gidiyor. Ben de arkadaş ben sana olayı tek tek anlatmadım mı dedim. Seni şikayet edeceğim dedi. buyur dedim Akabinde ücret alacağım için dava açtım.

O beni şikayet etmedi, ben davayı kazandım ama alacağımı tahsil edemedim. Bir de elimde tutanak olmaz ise düşerceğim durumu düşünün. Koridorda bir adam bağırıyor, bana söz verdin, beni kandırdın.

Neyse benzer olayları herkes yaşamıştır. Biz güven,abi kardeş ilişkisi üzerine ilişkilerimizi kurduğumuz için görüşme tutanağı tutmak bizim için daha zordu. (Belki de kendimi kandırıyorum) Ama özellikle yeni başlayan maslettaşlarımızın görüşme tutanağı tutmasını ve imza altınaalmasını özellikle öneriyorum.

Vartolunun uyarısı ciddi ve dikkate alınması gereken bir uyarıdır.

Ben verilen madde gereince her görüşmede tutanak tutulması gerektiğini düşünüyorum.

Saygılar.