Mesajı Okuyun
Old 22-02-2008, 23:25   #3
damista

 
Varsayılan

TTK.’nun 688/7. maddesi gereğince, takip konusu belgenin kambiyo senedi vasfını taşıması için (.... senedi tanzim edenin imzasını) ihtiva etmesi zorunludur. Anılan maddede (sorumluluk) için sadece imzadan söz edilmiş, pul üzerinde ve açıkta birden fazla imzanın bulunması koşul olarak kabul edilmemiştir. (12. HD. 18.3.2003 T. E: 2003/7357, K: 2003/10181)

yine yukarıdaki kararda ve buna benzer birçok kararda, Şirket temsilcisinin kaşe (şirket ünvanı) altına atacağı tek imza ile şirketi borçlandırabileceği, senet üzerine atacağı ikinci imza ile şahsen borç altına gireceği belirtilmiştir.

atılan tek imzanın illede kaşenin tam üzerinde olması gerekmez. zaten senede kaşe vurulmasınada esasen gerek yoktur. şirket ünvanın yazıldıktan sonra yetkilisinin imzasının atılması şirketi borçlandırmaya yetecektir. şayet ikinci bir imza varsa bu sefer şirketle birlikte müteselsilen sorumluluğu oluşacaktır.

sayın meslektaşım, her nekadar siz şahsın borçlu olmasını istiyor iseniz de verdiğim cevap için üzgünüm

ancak belki, müvekkiliniz olan şirket A.Ş. ise, TTK md 321/3 (Anonim şirket adına tanzim edilecek evrakın muteber olması için, aksine esas mukavelede hüküm olmadıkça temsile selahiyetli olanlardan ikisinin imzası kafidir.) maddesinin uygulama alanı oluşabilir.

saygılarımla...