Mesajı Okuyun
Old 21-02-2008, 15:35   #28
Av.EErdem

 
Varsayılan

Sayın Av. Muzaffer Erdoğan;
Adapazarı'nda yıllık 300 takip kotası var. Bu konuda Komisyon Başkanlığı tarafından Baromuza bir haber verme yazısı geldi. Kurumların da yıllık 300 takiple sınırlanacak kotaları. Gönderilen yazıdan bu 300 dosyalık kotanın tüm daireleri mi yoksa her icra dairesini ayrı ayrı mı kapsadığı belli değil. İlerleyen zaman içinde davalara da sınırlama getirileceği de söyleniyor. Ancak zaten davalar tevzi sonucu seçtiğimiz değil, herhangi bir mahkemeye düşüyor. İş yükünü azaltmak adına gerekçelendirilmiş bir sıkıntı ve kota arttırılması için yazılı müracaat yapılabileceği ve talebin incelemeye alınacağı da ayrıca bildirilmiş. Yani yine birilerini ikna atmek gerekecek.
Bu arada Adapazarı'nda zaten icra daireleri nöbet sistemiyle takip kabul ediyorlardı. Nöbet dışında takip kabul etmeleri Komisyon tarafından yasaklandığından, bu karara sıkı sıkıya riayet ediyorlardı. Ama asıl hazmedemediğim konu; işleyişin değişecek olması değil.
Ben kota olayının, en başta Avukatlık Kanununa ve Anayasaya aykırı olduğunu düşünüyorum. Belli bir sayının üzerinde takip yapabilmek için, bir makamdan izin alınması, o makamın talebi ret yetkisi bulunması fikrine alışamıyorum.