Mesajı Okuyun
Old 14-02-2008, 20:30   #52
AHMET ŞEREMET

 
Varsayılan

Sayın Kağanulaş,
Ben sizlerin adliyelerde personelle ilgili olarak ne kadar sıkıntı çektiğinizin farkındayım. Benim meslektaşlarımdan bana "Avukatlardan parayı sen kabul etmeyeceksen. bize ver" diyenler oldu. öncelikle şunu söyleyeyim. Bana bu konuda destek çıkan Meslektaşlarınız oldu. ve hepsine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben Avukatlar daha kötü, memurlar tamamen suçsuz diye belirtmedim. Sadece diğer okuduğum mesajlarda sürekli olarak memurlar eleştirilmişti. yani "Veren el, alan elden üstündür" deyip Avukatları işin içinden çıkarmışlar. Bir de şu var Sayın Kağanulaş, normal bir vatandaş rüşvet verir, kötüdür. ama Avukat verirse nasıl tabir etmek gerekir bilemiyorum. Meslektaşlarıma gelince, Avukatları soymaya çalışan meslektaşlarımla çok mücadele ettim. Ancak Dayanamayıp Ankara adliyesine tayin talep ettim. ve çok şükür halen Ankara dayım. (İstanbul da rüşvet, Ankara da Siyaset hangisi daha kötü bilemiyorum. )

Sayın Kağanulaş, bildiğiniz gibi Adliye Personeli kadar çalışan bir kurum personeli yoktur. bir SSK Da, Bağ Kur da, Emekli Sandığında vs. gibi kurumlarda çalışan personelin maaşı yaklaşık 1.200 YTL, ikramiye ile birlikte 1.600 YTL yi buluyor. ben 6 yıllık memurum ve halen 750,00 YTL maaş alıyorum. ayrıca ben Yüksekokul bitirdiğimde maaşıma 10,00 YTL farkediyor. diğer kurumlarda 150-200 YTL farkediyor. başlarında amir olarak bizimki gibi Savcı, Hakim, Komisyon Başkanı, CUmhuriyet Başsavcıları yok. ayrıca fazla mesaimiz bile yok. son anda çıktı ama çok cüz i bir miktar. biz 120 YTL fazla mesai alırken, Maliye Bakanlığı personeli ise 600,00 YTL alıyor. bizde yeni başlayan bir memurun maaşı ile 15 yıllık memurun maaşı arasında 25-30 YTl fark var. ama diğer kurumlarda 200-250 YTL fark var. bu nasıl adalet Sayın Kağanulaş sizin takdirinize bırakıyorum. Meclis Kanun çıkartıyor bizlerle ilgili ama Komisyon Başkanlığı Kanunu çiğneyerek Yönetmelikle o kanunun önünü kapatıyor. mesela Banka Promosyonları konusunda, Maliye Bakanlığı personeline 750,00 YTL para veriliyor. bizdeki haksız yönetmeliğe göre maaşının %10 u artı 100,00 YTL . bu nasıl adalet Sayın Kağanulaş. diyeceksiniz ki, Amirleriniz sizlere haksızlık yapıyor ancak dışarıda o kadar işsiz insan var. maaşınız garanti. peki ben size soruyorum, bir işçi bir avukatın yanına dava açmak için geldiğinde, mesela "ben 3 aydır maaş alamıyorum almak için dava açacağım" dediğinde o Avukat "git kardeşim o yerden ayrıl başka bir işyerine girmeye çalış. Somali de o kadar çok insan var aç gezen haline şükret " mi diyor. her zaman daha kötüsünü gösterip insanlara tesellimi veriyor.
Lütfen Sayın Kağanulaş. bunlar rüşvet almak için bahane değil biliyorum. buna inanmasaydım bende eleştirdiğim meslektaşlarım gibi olurdum. ama her sorunun maddi ve manevi sebepleri var. Birileri Adliyelerin güçlü olmasını istemiyor. bu apaçık ortada. Ayrıca bir katibe bir hakim odacılık yaptırırsa, elmasını yıkatırsa, çöpünü döktürürse, Avukatların yanında salak, dangalak derse (o katip, Avukatlıktan tanıklık yapmasını istediğinde o Avukat "Beni Hakimle uğraştırma" derse) bu katibin çalışma şevkini bir düşünün.

Sayın Kağanulaş son olarak şunu belirteyim, Savcı İddia eder, Avukat Savunma yapar, Hakim karar verir. değil mi. peki memur bunun neresinde, rüşvet veren kim, alan kim siz söyleyin. Rüşvet konusunda Yargının ayakları ve elleri ile uğraşılmamalı, Hayati organları düzene sokulmalı. Kalp çalışmazsa el ve ayak zaten çalışmaz. Sözlerim yanlış anlaşılmasın, ama bir memur yalnızca kendisine güvenip rüşvet işine devam etmez. Klasik bir deyim olacak ama balık baştan kokar.

Sayın Kağanulaş, umarım bir gün yüz yüze tanışırız ve uzun uzun konuşuruz. Saygılar.