Mesajı Okuyun
Old 11-02-2008, 17:42   #3
n_plak

 
Varsayılan

İlginize teşekkür ederim. İşçi yönünden bir protokol hazırlamaya çalıştım. Protokol aşağıdaki şekilde, zaman ayırıp incelerseniz eksiklikleri düzeltmek isterim.


PROTOKOL


1)TARAFLAR :

İş bu protokolünün taraflarını G…….A.Ş. ile …….. teşkil etmektedir. Taraflar iş bu protokolü
birlikte imza altına almakla protokolde yer alan hükümleri kabul ve taahhüt ettiklerini beyan etmektedirler.

2)PROTOKOL HÜKÜMLERİ :
  • Taraflar iş bu protokolün imzalanması ile işverenin yeni bir oluşumla işyerini işletmeye devam ettiği, fiili devir olgusunun gerçekleştiği, işverenin çalışanların hizmet süresi yönünden önceki dönemden de sorumlu olması gerektiği konusunda anlaşmışlardır.
  • İşveren, şirkette isim değişikliği yoluna gitmiştir. Bu nedenle; D….. A.Ş. çalışanlarının iş sözleşmeleri G….. A.Ş.’ye devredilmiştir. İşçilik alacakları, çalışanların G…..A.Ş. dönemindeki hizmeti yanında, D…..A.Ş. nezdinde geçen çalışmalarını da kapsayacaktır.
  • İşçilik alacaklarının (Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti, mesai ücretleri, maaş alacakları vs. yasal haklar) tespitinde hizmet süresi fiili devir olgusunun gerçekleştiği G…..A.Ş.’de geçen hizmet süresi ile sınırlandırılmamakla, çalışanların D. …….A.Ş. dönemindeki çalışmaları da hizmet süresindendir.
  • D….A.Ş. ile …. arasındaki iş sözleşmesi …..2008 tarihinde iş sözleşmeleri G….. A.Ş.’ye devredilmiştir. Bu nedenle, ……….’nın 200. yılından beri aynı işyerinde çalışmakta olduğunun kabulü gerekmektedir. D. ………A.Ş. ile G ….. A.Ş. de geçen hizmet süreleri bir bütün teşkil etmektedir. İşveren, yeni bir oluşumla işyerini işletmeye devam etmekte ve G………A.Ş.’den önceki D….. A.Ş. döneminden de sorumlu olduğunu kabul etmektedir.
  • Bu protokolün tarafları, iş sözleşmesinin başlangıç tarihinin …. tarihi itibari ile başladığını ve işçinin yasal hak ve alacakları yönünden D…..A.Ş. ile G….A.Ş.’de geçen hizmet sürelerinin bütün teşkil ettiğini kabul ve taahhüt ederler.
G…..A.Ş. Yetkilisi Çalışan