Mesajı Okuyun
Old 11-02-2008, 14:10   #3
halikilic

 
Varsayılan adalet bakanlığı hukuk ve dış ilişkiler genel müdürlüğünden sorulması gerekir.

öncelikle cumhuriyet savcılığı kanalı ile Adalet Bakanlığı Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne ilgili mahkeme ya da icra müdürlüğü ilgilinin kimlik bilgilerini ve hangi ülkede olduğunu da ekleyerek adresin sorulması gerekir. bu biçimde adres tespit edildikten sonra
a) ilgili türk vatandaşı ise Tebligat yasası 25/a maddesi gereğince defterdarlığa yatırılacak yurtdışı tebligat parası karşılığında yine C savcılığı kanalı ile Adalet Bakanlığı Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne ilgili mahkeme ya da icra müdürlüğü tebligat yapılması için yazı yazması gerekir. burada dikkat edilecek husus eğer duruşma günü varsa bakanlığa ulaşma ihtimaline binaen üç ay sonrasına duruşma günü verilmelidir. yani yaklaşık 4 ay sonrasına gün alınırsa iyi olur.
b) ilgili kişi türk vatandaşı değilse 184 nolu form ve eklerinin ilgilinin bulunduğu ülke dilinde doldurulması ve dava dilekçesi ya da ödeme emrinin ve tebligat meşruhatının çevirilerinin tamamlanmasından sonra yine yukarıdaki 4 aylık süreye riayet ederek mesinden cumhuriyet savcılığı kanalı ile Adalet Bakanlığı Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne ilgili mahkeme ya da icra müdürlüğü tebliğin yapılmasına ilişkin yazı yazacaktır.
kolay gelsin dileğiyle.........