Mesajı Okuyun
Old 06-02-2008, 08:46   #1
üye15184

 
Varsayılan Yangın Sebebiyle Topraktaki Verim Kaybı

Elektrik tellerinin çıkardığı kıvılcımlar, müvekkillerime ait tarlaya düşmüş ve büyük bir yangın çıkmıştır. ( Haziran 2007'de!)
Biz de davalı elektrik kurumu aleyhine yangından bir hafta sonra haksız fiil nedeniyle yanan ürünler ve ağaçlar için delil tespiti yaptırıp tazminat davası açtık. Dava keşif aşamasına kadar geldi.
Ancak müvekkilim, yanan toprağın verimi düşüreceğini ve buna ilişkin ayrıca bir dava daha açmayı düşündüğünü ve ilk açtığımız davayı kazandıktan sonra bu davayı açmak istediğini söyledi.

Sorular:

1- Topraktaki verim kaybı sebebiyle açılan örnek bir davası olan meslektaşımız var mı? Yangında zarar gören gören toprak, yaklaşık 100 dönüm civarında!

2- İlk açtığımız tazminat davasında böyle bir talebimiz yok ancak fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutmuştuk. Bu ikinci açmayı düşündüğümüz dava bakımından zamanaşımı, acaba açtığımız ilk tazminat davasının bitiminden sonra mı başlar yoksa haksız fiil tarihinden itibaren mi? (Topraktaki değer kaybı daha sonra öğrenildiğinden bahisle dava zamanaşımı değişir mi?)

İlgilenen arkadaşlara teşekkkürler....