Mesajı Okuyun
Old 18-01-2008, 15:29   #7
uye8490

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avayhan
Sayın Karaca,
İlgili sayfadaki haberi okudum. Birkaç yoruma da baktım. Birisi demiş ki; 'Avukatlar insanlara üstten bakarlar, ayrıcalık isterler.' Yorumu yazan kişi tam üstüne basmış. Evet biz avukatlar ayrıcalıklıyız, biz avukatların normal sağlam kişilikleri bir başkası tarafından üstten bakma olarak ta algılanabilir. Tanrı insanları tek tip yaratmamış, kimisinin diğerlerine göre artısı, kimisinin eksisi olabilir. Biz avukatlar biraz ayrıcalıklıyız, Tanrı öyle istemiş. Başta zeka olmak üzere başkaca meziyetleri biz avukatlara ve takdir ettiği diğer insanlara vermiş. Tanrının takdirine yapacak birşey yok. Biz böyleyiz. Eğer böyle olmak insanlara üstten bakmaksa, kusura bakmayın elimizden gelen birşey yok.

Sayın Ayhan,
sizi bu şekilde düşünmeye sevkeden nedenleri bilemem ama ben kendimi ayrıcalıklı hissetmediğimi peşinen söylemek istiyorum.

Evet yasalarca bana tanınmış olan ve maalesef her fırsatta çiğnenmeye çalışılan bir takım haklarım var.
Ama bu haklar (savunma dokunulmazlığı,bağımsızlık vs.) Tanrı beni diğer insanlardan üstün veya ayrıcalıklı olarak yarattığı için bana verilmiş değil.Toplumsal evrim çerçevesinde savunma makamının geçirdiği mücadele sürecinin zorunlu kazanımlarıdır bu haklar.Klişe bir deyimle adaletin tecellisi amacını taşır.

Bir kast düzeninin insanlığa reva görüldüğü sistemler yine insanlığın kendi dinamikleriyle yürüttüğü mücadelenin zorunlu/tarihsel sonucu olarak bugün pek itibar görmemektedir.

Avukat olarak değil insan olarak ben diğer insanlardan farklıyım.Bu farklılık bana kesinlikle bir üstünlük kazandırmaz.Bu farklılıklar da doğduğum günden beri içinde yaşadığım çevrenin ve doğuştan gelen bir takım kişilik özelliklerimin bir sonucudur.