Mesajı Okuyun
Old 18-01-2008, 09:57   #2
iussy

 
Varsayılan

Sayın Değer,

Sigorta sözlşmenizde, ilgili sigorta şirketine başvuru için bir süre düzenlenmiştir. Anladığım kadarı ile siz bu süre içerisinde gerekli başvuruyu yapmışsınız. Ancak, olağan hayatın akışında, kişi aracındaki zararı bildirdiğinde, en kısa sürede zararın da ortadan kaldırılmasını talep etmekte olduğundan "acil" ile kastedilmek istenen bu olabilir.

Sigorta şirketlerinin bu kadar kendilerini korumaya çalışmalarının nedeni ise, sigorta şirketlerini dolandırmaya çalışmayı "iş" haline getirmiş kişilerin varlığıdır. Özellikle kasko sigortalarında, bu tür olaylara çok sık rastlanmaktadır. Bu nedenle, sigorta şirketleri genelde kendi anlaşmalı servislerine yönlendirmeyi tercih ediyorlar, çünkü eksperlerine güveniyorlar.

Aslına bakarsanız, kendi hasarsızlığınıza zarar vermek yerine, kaza tespit tutanağı, varsa karşı tarafın ruhsat ve sigorta poliçesi ile, kusurlu aracın sigorta şirketine başvurmanız daha menfaatinize olacaktır. Ancak muhtemelen onlar da size, kendi sigorta şirketinizin söylediklerini söyeleyerek, anlaşmalı bir servise yönlendireceklerdir.

Saygılarımla.