Mesajı Okuyun
Old 24-12-2007, 13:51   #1
ahmetyılmaz

 
Varsayılan tapu iptali.3.kişi

Öncelikle tüm site üyelerinin geçmiş bayramını kutlarım
Sayın meslektaşlarım ,sormak istediğim konuyu şu şekilde özetlemeye çalışacağım
Fatma Hanım'ın ,Ayşe, Nergiz, Ali, Mehmet, Muhammet ve İsa adında 6 adet mirasçısı vardır.
Fatma hanım vefat etmeden 20gün önce üzerine ait olan ve tapuda hisseli görünen apartmanın tamamını gelini adına satış göstererek tescil ettiriyor.
Fatma Hanım vefat ettikten sonra, Fatma Hanımın çocuklarından Ayşe ve Nergiz hanım tapu iptali davası açıyor ve kazanıyorlar ve hısselerı oranında tapuya hakları tescil ettiriliyor.
Daha sonraki tarihler de Fatma Hanım'ın gelini üzerinde kalan diğer hisseler, Fatma Hanım'ın mirasçılarından Ali ve Ayşe Hanım tarafından satın alınıyor.
Daha sonraki tarihler de Fatma Hanımın mirasçılarından Mehmet ve Muhammet bu yere ilişkin Fatma Hanımın gelini aleyhinde tapu iptali davası açıyorlar
Ancak dava açıldığı tarihte Fatma Hanımın gelini adına kayıtlı bir hisse söz konusu değil.
Dava açıldıktan sonra , daha önceki tarihlerde fatma hanımın gelininden kalan hisselerin yarısını satın alan Ayşe Hanım, kendi hissesini 3. bir şahsa satıyor.

Sonuçta , Fatma Hanım dan gelinine satışı yapılan apartmanda Ayşe Hanım'ın ( mahkeme kararı ıle 1/6 ve daha sonra satış sureti ile alınan 6/2 olmak üzere toplamda 3/6 hissesi vardır)
Sizlere sormak istediğim konu ise şudur?
Fatma Hanım'ın gelini aleyhine şuan açılmış bulunan tapu iptali davası açısından , Ayşe Hanım ve Ayşe Hanımdan satın alan Bekir Bey'in hukuken karşılaşabileceği işlemler neler olabilir?Bekir bey tümüyle iyiniyetli olup, bu olaylardan bilgisi olmadan yeri satın almıştır
Değerli fikirleriniz için teşekkürler
İyi Çalışmalar

Av.Akın KAYA