Mesajı Okuyun
Old 13-12-2007, 20:20   #3
Engin Özoğul

 
Varsayılan

Sayın Serkan Küçükkuru

Saim Bey'in de belirttiği gibi varlık satışı yapıldığı için mahkeme ilamında borçlu olarak görülen şirket içi boş bir şirket olarak karşınıza çıkmaktadır. Varlık satın alan şirket ise borçlardan sorumlu olmuyor.

Burada işletme aktif ve pasifleriyle devredilmediği için Borçlar Kanunu'nun 179. maddesi de uygulanamıyor. Mahkemeler sadece aktif devredildiği için B.K. 179 uygulanmaz diyor ama esasında bu hükmün amacı alacaklıları korumak. Yani BK 179 sadece aktif devredemezsin aksi halde alacaklıları korumak için yaptığın işlemi geçersiz sayarım diyor. Fakat TMSF sadece aktifleri devredebiliyor. Hem karşınızda içi boş bir şirket kalıyor hem de varlık alan şirket lafzi yorumla BK 179 kapsamında da sorumlu tutulmuyor.

İş Kanunu'nun 6. maddesi de işe yaramıyor. Çünkü bu madde ancak devir tarihinde çalışmakta olan işçiler bakımından bir imkan getiriyor. El koyma sırasında müvekkiliniz davalı şirketin işçisi olmadığından madde 6 kapsamında bir hak elde edemezsiniz.

Peki alacağınıza nasıl kavuşacaksınız?

TMSF belirli periyodlarla insafa geliyor. Böyle bir dönemi yakaladığınızda ilişkilerinizi kullanarak alacağınızı tahsil edebiliyorsunuz.

Bir de merak ettim. Bildiğim kadarıyla TMSF'nin Sabah Gazetesi'ne el koyduğu 1 Nisan 2007 tarihinde 2001 esaslı iş davası yoktu. En eski 2002 esaslı bir dava vardı o da şu an temyizde. Acaba Dinç Bilgin dönemindeki el koymadan mı bahsediyorsunuz? (cevap vermeyebilirsiniz sadece merak ettim )

Saygılar