Mesajı Okuyun
Old 09-12-2007, 16:22   #14
umutlaw

 
Varsayılan

Sayin Timur ilk once dusuncenizi acik beyan ettiginiz icin size mutesekkerim. Sayin DOGANEL i sahsen tanimiyorum ancak yazilarindan titiz ve dikkatli bir meslektasim oldugunu biliyorum ve takrar kendisine katildigimi arz etmek istiyorum.

Efendim, Almanyada bir dava acarken olayi derinden derine incelemeden kesinlikle bir dava dosyasini alamiyoruz benim size ifade etmek istedigim konular sudur ki siz sadece Turkiyedeki Mahkemeyle degil balke Almanyadaki Mahkemelerle de karsi karsiya geleceksiniz. Dolayisiyla size tavsiyem Davanin esasini her iki yonden bakmanizdir. Tabi bu sahsi fikrim ve sadece tecrubemden kaynaklanan bir sonuctur.

Sayin DOGANEL beYefendinin de belirttigi gibi :

Alıntı:
Elbette çocukların gösterilmemesi, evden çekip gitmek ve arayıp sormamak, gibi sebeplere dayanabilirsiniz.

hususlari dilekcenizde belirtirseniz sizin icin daha yararli olabilecektir.
Sorunuza gelince:

Alıntı:
Çocuğun gösterilmemesini de mi şiddetli geçimsizliğe dahil edemeyiz.

Bence cocugun gosterilmemesi bir siddetli gecimsizlik olamaz cunku hukuken cocuk dogdu zaman tek tarafa degil hem anneye hemde babaya aittir ve kimsenin cocuga el koyma gibi bir luksu ve ustunluguda olamaz dolayisiyla bunun siddetli gecimsizlik sebebi olacagini asla katilamiyorum ancak tekrar altini cizmek zorundayim eslerin evlilik esasiyla ilgili paylasamadiklari noktalar ve bunlarin cozumsuz bir hale geldigi hususlari dosyanizda ekleyebilirsiniz. Yani: evden cekip giden, aramayan ve ya hic konusmak istemyen daha dogrusu sulh etmek istemeyen iki kisinin artik ozluk olarak dusuncelerinin bir ortakhayat icin sona erdiginden ve bunu acik iradeleriyle de gosterdiklerinden bu sebepleri delillerle guclendirerek ileri surmenizde fayda saglayacagi inancindayim.

Mukerreren arz etmek istiyorum ki yukaridaki tum yazilar sahsi fikir vetecrubelerden kaynaklanmistir ve size yardimci olmak ve fikir vermek icin yazilmistir.


Saygilarimla