Mesajı Okuyun
Old 08-12-2007, 20:48   #1
fırat murat

 
Varsayılan Agir Ceza Baskanını Sikayetine Dair

Meslektaslarim Merhaba, elimde yeteri kadar kaynak olmadigindan dolayi bir konuyu sizlerle paylasmak ve bir neticeye ulasmak istiyorum.
İstanbul Valiligi, Beyoglu Cumhuriyet Bassavciliginin 08.02.2007 gun ve 2006/620-991 sayılı Lambdaistanbul Lezbiyen Gey Biseksule Travesti Transeksuel Kadin ve Erkek Arasi Dayanisma Derneginin feshi konusunda dava acilmasina gerek olmadigina iliskin kararina itiraz edilmis ve 30.05.2007 tarihinde İstanbul [Mahkeme İsmi Kapatıldı-Admin].Agir Ceza Mahkemeside itirazi kabul etmistir.
İstanbul [Mahkeme İsmi Kapatıldı-Admin] Agir Ceza Mahkemesinin ... /... D.İs nolu kararinda ise son derece agir tanimlamalar yapmistir.Kararinda '' gey'in Turkce karsiligi olan ibne (dip notta İbne: kaba cinsel zevkini baska erkeklerin altina yatarak saglamayi huy edinmis olan sapik erkek.Turkce Sozluk.Turk Dil Kurumu sayfa 395); Lezbiye'nin Turkce karsiligi olan sevici (dip notta sevici: Erkek yerine kadinla sevismek sapkisinda bulunan kadin.Turkce Sozluk Turk Dil Kurumu sayfa 703) olarak nitelendirilmistir.
Bu tanimlamalardan dolayi muvekkil Dernek Agir Ceza Heyetini sikayet etmek istemektedir. Bu asama sikayet dilekcesini HSYK ya mi yoksa baska bir kuruma mi yapilmalidir? Saygilar