Mesajı Okuyun
Old 05-12-2007, 12:38   #2
Hukukçu55

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan denipre
sevgili meslektaşlar
müvekkil enerji hırsızlığı suçlaması ile yapılan yargılama sonucu beraat etti.müşteki kurum ,kaçak elektrik kullanıldığından bahisle henüz daha dava açılmadan ,müvekkil ile protol yapmış ,borç kaçak tahakuku da yapılarak davanın ilk celsesinden çok önce ödenmiştir.buna rağmen kurum şikayetini devam ettirmiş ,somut bir delil olmadığı gerekçesiyle verilen beraat kararını da temyiz etmiştir.
Bu halde kararın kesinleşmesini takiben müşteki kurum aleyhine tazminat davası açılarak ,ödenmiş kaçak elektrik bedelinin iadesi mümkün müdür ?
açılacak bu tazminat davasına manevi tazminat dışında ,ilgili yerin iş yeri olduğu ve müvekkilin iş yerini olay sonrası kapatmak zorunda olduğu düşünüldüğünde hangi alacak kalemleri eklenebilir ? saygılar...

Müvekkiliniz idareye başvurarak kaçak elektrik kullandığını kabul ve ikrar etmiş ve bu fiil nedeniyle idareye verdiği zararın miktarını da kabul ederek çekince ileri sürmeden nakten ve tamamen ödemiştir. Cezada beraat etse de artık ödediğini bence geri alabilmesi ve manevi tazminat talep etmesi mümkün değildir.ceza hakiminin verdiği karar hukuk hakimini bağlamayacaktır.Beraat kararı Yapılan protokolün geçersizliğine ilişkin bir neden değildir.