Mesajı Okuyun
Old 20-11-2007, 11:19   #1
SINIRSIZ

 
Varsayılan Bakanlık müfettişinin sınırı aşan iş kazası raporu hakkında önerileriniz olabilirmi?

Merhabalar..
Daha önce iş kazası ile ilgili bir forumdaki öneriler doğrultusunda, doğruluğuna benim de kanaat getirmem neticesinde iş kazası sebebiyle tazminat davası açmadan önce Sosyal Sigortalar Kurumuna ve Çalışma Bakanlığı il müdürlüğüne 7 yıl önceki iş kazasının tespiti için müracaatta bulundum. SSK'dan olumlu sayılabilecek bir rapor geldi.
SSK Müfettiş raporunda İş kazası tespit edilmiş..fakat müvekkilimin 'tehlikeli olduğu bilinen ve açıkça izne dayanmayan ve gereği yararı bulunmayan bir işi elinde olarak yaptığından bahisle,bağışlanamaz kusuru olduğu belirtilmiştir. .fakat aynı şekilde iş verene de gerekli eğitimi vermeden,işyerinde güvenliği sağlamak için gerekli ve yeterli tedbiri almadan işçi çalıştırıyor olması sebebiyle sorumluluk atfetmiş ve bu yönlü bir raporu tanzim etmiştir.
Bakanlık il müdürlüğü müfettişi ise, aradan geçen zamanın müvekkilimin kötü niyetini gösterdiğini, olayın oluşu ve sebep olan etkenlerin tamamen ortadan kalktığını patlayan tüpün vb. cihazların ortadan kaldırıldığını,kaza incelemesi için 5 yıllık zamanaşımı süresinin geçtiğini belirtmiş ve değerlendirme yapamayacağım demiş.

Şimdi sorunum şu öncelikle bakanlık il müdürü müfettişinin iyi niyet kötü niyet tespitinde bulunma yetkisinin olduğunu tahmin etmiyorum. Bu moda deyimle yargısız infazdır diye düşünüyorum.. Müvekkilimin iş kazası nedeniyle tazminatlarını isteyebilmesi için BK uyarınca 10 yıllık zamanaşımı süresi olduğu ve bunun dolmadığı aşikardır. Ve ben sınırını aştığını düşündüğüm bu raporu şikayet etmek istiyorum.. SSK raporunun da beni destekleyeceğini, bu anlamda faydasının olacağını düşünüyorum.. Fakat kararsız olduğum husus böyle bir şikayet yolunun var olup olmadığı. ankaraya, bölge müdürlüğüne şikayet dilekçesi göndermeyi düşündüm. Fakat daha önce başıma hiç gelmediği için incelenip incelenmediğini bilemiyorum. önerebileceğiniz başka bir yol varsa onuda deneyebilirim. Şimdiden teşekkür ediyorum..